ACUZAȚII de BLAT la turneul final de HANDBAL. Meci trucat la juniori, victimă fiind CSS Galaţi

ACUZAȚII de BLAT la turneul final de HANDBAL. Meci trucat la juniori, victimă fiind CSS Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de juniori II a CS Şcolar Galaţi a ajuns la Sighişoara, la turneul final al Campionatului Naţional de handbal, având convingerea că poate cuceri o medalie, însă speranţele i-au fost distruse încă din faza grupelor. CSS Galaţi n-a acces în semifinale în urma unui meci între echipele din Turda şi Bacău încheiat cu un rezultat surprinzător, "aranjat", conform acuzaţiilor antrenorului gălăţean Relu Druţu.

Formaţia gălăţeană a început foarte bine turneul final, învingând una dintre contracandidatele la podium, ACH Potaissa Turda, scor 26-24. A urmat partida cu principala favorită, Ştiinţa Municipal Bacău, o echipă net superioară valoric celorlalte competitoare, pierdută de CSS Galaţi (scor 24-41). A venit apoi victoria categorică, scor 42-25, cu LPS Buzău, care în mod normal ar fi fost de ajuns pentru calificarea în semifinale. Însă, Ştiinţa Bacău nu şi-a respectat statutul de favorită, a pierdut cu Potaissa Turda (învinsa gălăţenilor în primul meci) la un singur gol diferenţă, iar cele două echipe menţionate au obţinut astfel accesul în semifinale, victima acestui rezultat fiind CS Şcolar.

Antrenorul Relu Druţu a fost foarte direct, acuzând echipele din Bacău şi Turda de "blat". "Soarta noastră a fost decisă de meciul aranjat dintre Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda. A fost prima înfrângere din acest sezon a băcăuanilor. O spun de pe acum, înaintea finalei, că echipa din Bacău este deja campioana actualei ediţii. Rezultatul acestei finale este cunoscut de vineri, dupa jocul din grupă, când Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda au mimat jocul de handbal", spunea tehnicianul gălăţean, înaintea finalei. Rezultatul anticipat de Druţu s-a şi înregistrat, Ştiinţa Bacău învingând, duminică, în jurul orelor prânzului, în ultimul act, pe ACH Turda, cu 28-24.

Relu Druţu a adăugat că a informat conducerea federaţiei despre cele întâmplate. "Protagoniştii acestui joc strategic au fost Armanu Gabriel, selecţionerul naţionalei de juniori a Romaniei (n.r. - antrenor la Ştiinţa Bacău), şi ex-gălăţeanul Alexandru Iulian (n.r. - antrenor la Turda). Este păcat că, la acest nivel, clasamentele se fac prin jocuri de culise. Noi am înştiintat federaţia şi am fost asiguraţi că se vor lua măsurile care se impun, pentru ca asemenea derapaje de la fair-play să nu mai aibă loc, mai ales într-o competiţie de juniori", a spus tehnicianul gălăţean.

CS Şcolar Galaţi a încheiat turneul pe locul 6. Lotul a fost format din: Ovidiu Cornea, Florin Dinu, Andrei Lăbuş - Neculai Lefter, Vlad Munteanu, Gabriel Ilie, Răzvan Hurjui, Robert Iorga, Sabin Petrea, Tudorel Bădărău, Valentin Paraschiv, Viorel Budescu, Lucian Aurică, Laurenţiu Radu, Ştefan Patrichi, Cristian Panaiti, Bogdan Mureşan şi fraţii gemeni Andrei şi George Crişan.

Citit 3598 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2016 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.