UPDATE / Avântul Valea Mărului sprintează spre Liga III, PROMOVAREA este extrem de aproape

UPDATE / Avântul Valea Mărului sprintează spre Liga III, PROMOVAREA este extrem de aproape
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Avântul a câștigat la Huși cu 4-1!

A sosit ziua primului meci din barajul pentru promovarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic. Astăzi după-amiază, la Huşi, se vor întâlni campioanele judeţelor Galaţi şi Vaslui, respectiv Avântul Valea Mărului şi Pajura Huşi. La prima vedere, este un meci atipic. Vasluienii se prezintă cu o echipă ce are o istorie foarte scurtă - de numai două sezoane, pe când cei din Valea Mărului reprezintă o formaţie cu o activitate de peste trei decenii în eşaloanele patru şi cinci. Niciuna din echipe, însă, nu a activat într-o divizie naţională până în prezent. Vălmărenii au de partea lor experienţa unor jucători care au jucat în Ligile a III-a şi chiar a II-a. Ne referim la Emanoil Dodan, care a jucat şi la Steaua, la Cristi Frunză, I. Cristian sau la V. Popa. În acelaşi timp, Avântul vine şi cu experienţa din finalul sezonului trecut, când s-a mai aflat în această ipostază, disputând barajul pentru promovare cu Olimpia Rm. Sărat. Că fotbaliştii din Râmnic au fost mai buni o demonstrează şi faptul că, după promovare, au încheiat sezonul actual pe locul al doilea în prima serie a Ligii a III-a.

Stafful tehnic al gălăţenilor - Ovidiu Lupu şi Cătălin Curteanu, care în campionat au avut şi calitatea de jucători - anunţă un „unsprezece” capabil să tranşeze disputa chiar din prima partidă. Iată formaţia probabilă: Pohrib - Nastea, Ivanov, Toma, Popa - Anastasie, Dorofte, Căldăraru, Cr. Frunză - Dodan, I. Cristian.

Fără discuţie, meciul nu este dinainte câştigat. Echipa din Huşi are şi ea valorile ei, pe care, cu siguranţă, le va trimite în teren. Vasluienii au de partea lor avantajul terenului propriu, implict şi aportul publicului, care de multe ori pot influenţa o dispută sportivă. Dacă la gălăţeni antrenorii au şi calitatea de jucători, la Huşi preşedintele clubului, Mădălin Căciulă, este şi jucător.

Concluzionând, va fi o confruntare deschisă oricărui rezultat, urmând ca returul de la Valea Mărului, de peste o săptămână, să decidă echipa care din toamnă va juca în Liga a III-a.

Meciul de astăzi va debuta la ora 18,00 şi va fi arbitrat de o brigadă din Iaşi, cu Vlad Băban la centru.

Citit 3859 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iunie 2016 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.