Pugilista Steluţa Duţă, din ring - printre spectatori

Pugilista Steluţa Duţă, din ring - printre spectatori
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Spectatorii filmului documentar „Roboţelul de aur” au putut-o vedea, joi seară, pe viu, pe Steluţa Duţă, pugilista care este multiplă campioană europeană şi vicecampioană mondială, şi a cărei poveste de viaţă poate fi un exemplu pentru mulţi, atât copii, cât şi adulţi. Crescută la casa de copii, sportul i-a oferit şansa unei noi vieţi. Boxul a transformat-o pe Steluţa în omul de astăzi, care poate vedea lucrurile prin alţi ochi. „Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. Mă bucur să văd atâta diversitate, ca vârste, printre spectatori, iar copiilor le doresc să îşi urmeze calea, fie că vorbim de sport, de arte sau de muzică. Dacă vor face cu pasiune ceva, acest lucru le va oferi şansa unei realizări în viaţa, iar eu nu pot fi decât un exemplu”, a spus emoţionată Steluţa Duţă.  La proiecţia filmului, în sală s-a aflat şi Constantin Voicilaş, antrenorul, mentorul şi „părintele” ei, cel care a scris cartea vieţii micuţei pugiliste (evident, doar de statură), ce cu uşurinţă se poate pierde printre copii. „Am scris această carte, nu pentru a mă face pe mine mai cunoscut, cât pentru ai da ocazia Steluţei de a avea o identitate, o carte de muncă”, a spus Voicilaş.

În timpul vizionării filmului vieţii sale, Steluţa retrăia momentele descrise cu aceiaşi dezinvoltură, iar emoţiile păreau că încă o copleşesc, în timp ce „maestrul” Voicilaş încerca să îşi mascheze discret o lacrimă din colţul ochiului, deşi se afla la a treia vizualizare a documentarului.

La final, atât Steluţa, cât şi antrenorul său au răspuns întrebărilor celor prezenţi, iar Stela a uimit pe toată lumea, aceasta primind cu naturaleţe admiraţia publicului aflat la prima întâlnire cu ea, într-un alt cadru decât cel sportiv. O surpriză deosebită a venit din partea pugilistului gălăţean Cristi Ciocan, care a fost prezent la vizionarea documentarului şi care a ţinut să o felicite public pe Steluţa pentru tot ceea ce a realizat în viaţa sportivă, dar mai ales personală.

Filmul “Roboţelul de aur” (România, 2015, regia: Mihai Dragolea, Radu Mocanu) are două premii internaţionale, obţinute anul trecut: Marele Premiu la Docuart Fest Bucureşti şi East Silver, în Cehia.

Citit 1290 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.