Încă două TRANSFERURI la CSU Danubius

Încă două TRANSFERURI la CSU Danubius
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nou promovata în Liga Naţională şi-a fortificat lotul cu o handbalistă fostă componentă a lotului naţional de tineret şi cu o jucătoare din naţionala Macedoniei


Echipa feminină de handbal CSU Danubius, nou promovată în Liga Naţională (LN), continuă să fie foarte activă pe piaţa transferurilor, în încercarea de a recupera, până la startul sezonului, decalajul valoric existent între loturile din eşalonul secund şi cele ale echipelor din prima ligă.

În condiţiile în care nivelul salarial al handbalistelor autohtone de valoare este unul foarte mare, cei de la CSU Danubius s-au orientat spre aducerea de jucătoare din străinătate. Ultima achiziţie o reprezintă “centrul” naţionalei Macedoniei, Elena Livrinikj (foto), handbalistă care a semnat luni seară cu CSU Danubius, putând să joace şi pe postul de inter. Lavrinikj are 23 de ani şi a evoluat până acum la una dintre cele mai valoroase echipe din ţara sa, Metalurg Skopje.

Astfel, la Galaţi, Elena Livrinikj va continua să fie coechipieră cu Dajana Jovanoska, interul stânga al naţionalei Macedoniei, care semnase cu CSU Danubius în urmă cu trei săptămâni şi care vine tot de la Metalurg Skopje.

Astfel, CSU Danubius va aborda Liga Naţională cu trei jucătoare din străinătate, cele două macedonence şi portarul Michaela Derdelova (Cehia).

De asemenea, Dan Pantea, preşedintele ASHC Danubius, a anunţat ieri că s-a ajuns la un acord şi cu Alexandra Georgescu (21 de ani, centru/inter), care vine de la SCM Craiova. Formată la Nova Force Giurgiu, fosta componentă a lotului naţional de tineret a debutat în prima ligă la începutul anului 2014, la CSM Ploieşti.

Anterior, echipa gălăţeană le mai transferase pe Mirela Vâlcu, Ştefania Florea şi Nicoleta Bianca Eşanu, astfel că s-a ajuns la un bilanţ de şapte achiziţii în această vară.

Reunirea lotului antrenat de Valeriu Costea este programată pe 11 iulie, iar startul campionatul se estimează că va fi în jur de 11 septembrie.

Citit 2289 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2016 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.