Şahiştii lui Dorinel Munteanu

Şahiştii lui Dorinel Munteanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După 1-1 cu Astra şi 2-2 cu Leczna, gruparea dunăreană de Liga I a făcut 1-1 şi cu Slavia Sofia în jocul de verificare disputat în Slovenia * Partida se putea lăsa cu oase rupte, bulgarii lor (ai noştri, Jelev şi Kolev, au fost cuminţi) dând “tonul la cântec” cu procedee de wrestling *

OŢELUL GALAŢI – SLAVIA SOFIA 1-1 (1-1)

Meci disputat joi seară la Beltinci (Slovenia);

Au marcat: Iorga 45’ / Mladenov 4’;

OŢELUL: S. Kolev (46’ Baotici) – Cârjă (71’ Râpă), Costin (83’ Sârghi), Jelev (83’ David), Ilie (71’ Siminic) – Iorga (71’ Avram), Giurgiu (57’ Neagoie) – Ibeh (78’ N’Kongue), Paraschiv (65’ Antal), Pătraş – Axente (61’ Matei). Antrenor: Dorinel Munteanu;

Ca pe front sau ca-n ring

Astra Ploieşti şi Gornik Leczna, primii adversari din această vară ai Oţelului, par echipe de matineu pe lângă Slavia Sofia de joi seară, o grupare care parcă venise pe front, nu pentru un „friendly match”, cum spuneau însuşi bulgarii într-o engleză vădit afectată de slavonism.

Poc-poc, aşa sunau pumnii antrenorului Vuţov, de pe margine, care le explica fără jenă jucătorilor săi ce au de făcut atunci când întâlnesc tibie, peroneu sau arcadă de „oţelar” în cale.

Trupa lui Dorinel - intimidată în start (poate de aceea a picat şi golul atât de rapid) - şi-a dat seama că trebuie să scoată furcile şi topoarele pentru a-şi păstra integritatea corporală şi a încheiat meciul trimiţând la pământ câte doi-trei adversari.  

Iorga a şutat, Para a „protejat” golul

Am văzut şi fotbal în disputa din comuna slovenă Beltinci, nu numai contre dure şi ameninţări la nivelul gazonului.

Slavia a punctat în urma unei erori colective a defensivei gălăţene – şut din doi metri al lui Mladenov, după o respingere a lui Kolev (4’) – şi apoi a preferat să distrugă atacurile construite de roş-alb-albaştri. Ibeh (23’), Iorga (28’) şi Jelev (41’) le-au dat emoţii vecinilor de la sud de Dunăre, iar egalarea a picat chiar în ultimul minut al primei reprize.

Ibeh a liftat un balon peste apărarea adversă, Iorga a driblat portarul şi a tras la ţintă, iar Paraschiv şi un fundaş al cărui nume se scrie cu ajutorul alfabetului chirilic au împins „chişca” în plasă.

Scandal bulgăresc, ca la piaţă

Bulgarii au ţinut cu orice preţ să câştige, comportându-se greţos pe alocuri: au făcut presiuni la arbitri, i-au înjurat pe aceştia, dar şi pe spectatorii care-i cereau tehnicianului Slaviei să lase meliţa mai moale (n-am văzut niciodată aşa moară hodorogită, care să vorbească încontinuu, la o viteză de 500 de cuvinte pe minut!).

Prin mijloace pur fotbalistice le-a fost mult mai greu, ei nemaiavând decât o ocazie prin minutul 80. De partea cealaltă, formaţia lui Dorinel a fost aproape de 2-1 prin Ibeh (57’), Paraschiv (62’) şi Pătraş (84’), însă a câştigat cu 1-0 la eliminări, mijlocaşul dreapta Liviu Antal fiind scos de pe teren pentru două cartonaşe galbene, ambele încasate în urma unor faulturi „à la Slavia Sofia”.

Explicaţie foto: „Oţelarii” şi sofioţii, uitându-se la o minge care parcă pica din cer

Citit 993 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.