Spada taie sfada

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi a fost prima săptămână cu fotbal european în noul sezon competiţional. Cea mai mediatizată echipă din România a jucat cu nişte unguri bezmetici, fotbalistic vorbind, a bătut cu 2-0 şi este noua bijuterie a presei sportive autohtone. Steaua va mai merge un tur, n-are cum să se împiedice de albanezi sau scoţieni, iar apoi brusc va avea probleme. Cel puţin aşa va consemna media care acum o laudă de mama focului…

* Fosta glorie a fotbalului maghiar - Lajos Detari - a pus punctul pe i: „Steaua are cel puţin o clasă peste Ujpest.” Sincer, eu reuşesc mai greu să fac deosebirea între clasa a II-a şi clasa întâi…

* Cu adevărat interesantă va fi „dubla” dintre FC Timişoara şi Şahtior Doneţk, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Aici e puterea ursului, nu fazele aperitive din competiţia care, mai nou, se numeşte Europa League (o denumire uşor neinspirată – parcă e inventată de cei cu „Romania, land of choice”).

* Ştirea săptămânii recent încheiate vine de la Campionatele Europene de scrimă de la Plovdiv. Echipa feminină de spadă a României a cucerit, acolo, medalia de aur. Bravo fetelor Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Iuliana Măceşanu şi Simona Alexandru! Iată că sfada mioritică, bălăcăreala românească, poate fi învinsă, îi poate fi retezat nasul cu graţie!

* Pe spatele succesului reuşit de Brânză şi compania tocmai se instalează noul ministru al Tineretului şi Sportului. Sorina Plăcintă are, aşadar, Brânză bună în dotare – se poate lăuda din primele zile de mandat. Tare mi-e teamă, însă, că noul slogan al sportului românesc să nu fie „La Plăcintă înainte, la război înapoi!”

* Echipa de fotbal FC Braşov a transferat un băiat din Insula Capului Verde, pe nume Nene. Nu sunt ultranaţionalist, n-am nimic cu străinii, dar oare nu se găsea un autohton mai bun decât acest Nene importat dintr-o zonă care sună aiurea până şi pentru Oficiul pentru Protecţia Consumatorului?

Citit 604 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.