Spectacol cu fumigene, la primul ANTRENAMENT. Fotbaliştii de la SUPORTER CLUB OȚELUL, întâmpinaţi cu aplauze (FOTO și VIDEO)

Spectacol cu fumigene, la primul ANTRENAMENT. Fotbaliştii de la SUPORTER CLUB OȚELUL, întâmpinaţi cu aplauze (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Zeci de suporteri i-au aşteptat pe stadion pe tinerii fotbalişti ai clubului nou înfiinţat, care vrea să fie continuatorul, măcar moral, al echipei campioane - FC Oţelul


Într-o atmosferă incendiară, cu aplauze prelungite, care aminteau de vremurile frumoase ale fotbalului gălăţean, echipa condusă de Stelian Bordieanu şi Sorin Haraga s-a reunit pentru primul antrenament, în vederea abordării noului sezon competiţional.

Cu un lot format în mare parte de juniori A, a căror medie de vârstă nu depăşeste 17-18 ani, dar şi din cei care în urmă cu doar câteva luni încheiau sezonul înlăcrimaţi, cei doi antrenori încearcă o abordare atât de joc, cât şi de mentalitate care să fie o fundaţie bună pentru viitor.

Bordieanu este încrezător în succesul echipei sale şi este mulţumit de jucătorii care au răspuns apelului său. ”Ca orice început este destul de greu, dar la apelul meu am adunat jucători din vechiul grup de la juniori A şi câţiva care au fost crescuţi la fostul Oţelul. Proiectul este făcut pentru ei, pentru a avea o şansa de a merge mai departe şi de a avea unde juca, mai ales ca am fost lăsaţi de izbelişte”, a declarat Bordieanu.

Totodată, acesta consideră că este necesară parcurgerea fiecărei etape pentru o mai bună consolidare a proiectului. ”Trebuie să o luăm etapă cu etapă, pentru moment nu avem parcurşi toţi paşii. Trebuie să constituim clubul, iar o intrare direct în Liga a III-a ar fi prea costisitoare pentru noi. Suporterii îşi doresc un club curat, transparent, în care să ”ardem” fiecare etapă în parte şi să ajungem cât mai sus. Acum avem nevoie de toată susţinerea, atât de la suporteri, cât şi de la autorităţi. Foştii otelari şi-au arătat susţinerea verbal până acum, spunându-ne că după ce vom avea toate actele oficiale vor face şi adeziuni. E un început destul de greu, mi-am dorit foarte mult să formez noua echipa în jurul nucleului de anul trecut, dar, din păcate, unii au plecat, fie la alte echipe, fie au ales varianta continuării studiilor”, a mai spus Bordieanu.

Înscrierea în competiţie, la jumătatea lunii august

Dacă, din punct de vedere sportiv, lucrurile sunt oarecum clare, în ceea ce priveşte latura organizatorică se pare că mai este nevoie de ceva vreme până când se va intra pe făgaşul firesc. Conform lui Sorin Haraga, pe 19 iulie a fost termenul pentru obţinerea personalităţii juridice a noului club, dar mai există câţiva paşi procedurali până la definitivare, estimând ca în jurul datei de 3 sau 4 august aceasta să fie obţinută.

”Va trebui apoi să ne înscriem la Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru obţinerea Certificatului de Identitate Sportivă, să luăm CIF, să deschidem contul şi apoi să vină cât mai mulţi membri socios care să ne poată ajuta. La Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) ne putem înscrie până în jurul datei de 15 august, iar pentru înscriere în competiţie (Liga a IV-a) este nevoie de acceptul AJF”, a spus Haraga.

În ceea ce priveşte posibila înscriere în Liga a III-a, pentru o bună funcţionare este nevoie de 96 de echipe. ”Sunt discuţii legate de Liga a III-a, iar din informaţiile mele sunt înscrise aproximativ 80 de echipe, astfel că este posibil ca federaţia să facă invitaţii pentru completarea seriilor. Trebuie însă să ţinem cont de toate implicările în ceea ce priveşte Liga a III-a, unde baremurile sunt în jur de 3.000 de lei. La competiţia judeţeană, acestea sunt mai mici, dar rămâne de văzut în jurul datei de 15 august ce buget vom avea. Din punct de vedere sportiv încercăm să pornim din Liga a IV-a, pentru a ne consolida ca echipă”, a completat Haraga.

„Suporterii rămân pentru totdeauna, palmaresul este al lor”

Au fost momente în istoria clubului când suporterii au fost alături de echipă, necondiţionat. Acelaşi lucru este aşteptat şi acum. „Rezultatele obţinute de echipă nu puteau fi obţinute fără aportul suporterilor. Se vede şi acum că suntem susţinuţi şi încurajaţi. Indiferent ce se întâmplă în fotbal, jucătorii evoluează, se lasă de sport, antrenorii vin şi pleacă, dar suporterii rămân pentru totdeauna. Ei fac parte din palmaresul echipei, mai ales că reprezintă al 12-lea jucător. Din punct de vedere moral, palmaresul a aparţinut suporterilor şi aşa va fi în continuare. Legal, este o altă discuţie”, a încheiat Haraga.

La primul antrenament, Stelian Bordieanu i-a avut la dispoziţie pe următorii jucători:

Portari: Ştefan Bordieanu, Cătălin Enache;

Jucători de câmp: Rareş Oprea, Ruben Codreanu, Claudiu Maftei, Robert Ciurea, George Cristof, Viorel Lepădatu, Mihai Petică, Claudiu Cireaşă, Aurelian Goga, Tudor Scarlat, Alin Grigoraş, Robert Grozav, Robert Gheorghe, Iancu George.

Pe lângă aceştia şi-au mai arătat disponibilitatea să ajute Oţelul în încercarea de a promova în Liga a III-a jucătorii: Petrişor Tudosă, Marius Tudose, Boboc, Iulian Pleşu, Adrian Miron, Daniel Mocanu, Paul Ioniţă, Alexandru Sava, Cristian Chirilă, Bandac şi Valentin Ioviţă.

Foto și video Sonia Baciu

Citit 6428 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2016 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.