FC Universitatea vrea în Superliga de FOTBAL FEMININ

FC Universitatea vrea în Superliga de FOTBAL FEMININ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa gălăţeană de fotbal feminin a încheiat primul an în eşalonul al doilea cu un bilanţ îmbucurător. Într-o competiţie cu nouă echipe, FC Universitatea a încheiat pe locul 6, cu 17 puncte (golaveraj 25-46). Progresul evident a fost în retur, când gălăţencele au obţinut 13 puncte şi au avut 14-13 golaveraj. Cel mai important rezultat a fost înregistrat în ultima etapă, 2-1, în deplasare cu Selena Constanţa, echipă care viza locul trei.

În sezonul trecut au fost folosite 25 de jucătoare, principalele marcatoare fiind Georgiana Stratu 8 (plus 3 în „Cupa României”), Carmen Marcu - 5 şi Andreea Surcică - 4. Campionatul a fost câştigat de CS Târgovişte, care a promovat în Superligă.

În Cupă, FC Universitatea a susţinut un singur meci: 3-0 cu FC Măgura Bacău (toate golurile marcate de Stratu). Deşi s-a  calificat în etapa a doua, meciul respectiv nu s-a disputat, întrucât nu s-a asigurat asistenţa medicală.

În general, pe parcursul campionatului s-a constatat un vizibil progres şi calitate la omogenizare. Pe perioada vacanţei de vară, antrenamentele au continuat (câte unul sau două pe săptămână), pentru menţinerea formei sportive şi îmbunătăţirea tehnicii. Au participat 20 de fete, plus alte 8-10 jucătoare care se pregătesc alături de cele consacrate. În vederea noului sezon competiţional, pregătirile vor fi intensificate începând din 1 august.

Viitorul sezon va cuprinde o serie de 10 echipe în Superligă, 18 echipe, în două serii, în Liga I (eşalonul doi) şi o serie de Liga a II-a (cu echipe satelit ale celor din Superligă şi cele nou-înfiinţate). Termenul de înscriere este 30 iulie, iar Galaţiul s-a înscris deja. Primul meci al gălăţencelor este programat pe 10-11 septembrie, iar prima etapă în „Cupa României” - pe 12 octombrie.

Obiectivul FC Universitatea este câştigarea seriei, dar şi a barajului ce va urma, şi promovarea în primul eşalon. Acesta ar putea fi realizat, dar şi cu sprijinul Consiliului Local şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, de la care echipa a primit promisiuni.

Cei doi antrenori, Gabriel Călinescu şi Gabriel Caracaş, pornesc pe drumul promovării cu 22 de jucătoare: Roxana Pazargic, Elena Dragomir - Irina Ivan, Alexandra Ivan, Valentina Ivan, Elena Ivan, Ioana Palade, Ionelia Dulgheru, Natalia Dudu, Viorica Vasile, Mădălina Ţinteş, Elena Ţuţuianu, Georgiana Stratu, Georgiana Bobocea, Roxana Ioan, Silvia Oană, Iulia Mihalea, Andreea Surcică, Carmen Marcu, Mirela Ciobotaru, Eugenia Gherghişan şi Ana Călin.

Dintre acestea, patru sunt studente, 16 eleve, una profesoară şi una angajată. Doar două dintre ele sunt căsătorite.

Citit 2226 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 03:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.