UPDATE / Patricia Ţig a ratat de puţin turul doi la US Open

UPDATE / Patricia Ţig a ratat de puţin turul doi la US Open
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE, 31 august, ora 3.00: Patricia Ţig a pierdut în trei seturi. scor 6-3, 3-6, 2-6. Gălăţeanca a revenit în circuitul WTA după o o lună şi jumătate, pauză forţată de o accidentare, cu un start bun de meci, câştigând primul set cu 6-3. Ultimul game al setului a fost dramatic, cu sportiva germană având patru mingi de break şi Ţig fructificând a patra minge de set. Patricia Ţig a continuat să joace la un nivel ridicat  până spre finalul setul secund, când Siegemund a reuşit, la 4-3, primul său break, avantaj pe care l-a concretizat. În setul trei, Siegemund a avut 2-0, Patricia a revenit până la 2-2, dar din acel moment nu a mai reuşit mare lucru. Diferenţa s-a făcut în mare parte pe ziua nefastă a gălăţencei în ceea ce priveşte al doilea serviciu, din care a făcut puncte doar in 44 % din cazuri. De altfel, Ţig a avut un număr mare de duble greşeli: 10!

Astfel, s-a repetat scenariul de la singura confruntare precedentă dintre cele două jucătoare, din aprile 2016, la Charleston (SUA), când Ţig câştigase primul set cu 6-4 şi le-a pierdut pe următoarele, 3-6, 3-6.


 

Jucătoarea gălăţeancă Patricia Ţig, locul 129 WTA, va debuta, astăzi, pe tabloul principal al turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului, pe terenul 14, conform programului anunţat de organizatorii competiţiei. Ţig o va întâlni în primul tur pe favorita 26, germana Laura Siegemund, locul 28 mondial, în al treilea meci din sesiunea de dimineaţă (primul meci urmând să înceapă la ora 18,00, ora României), după partidele Lara Arruabarrena - Yaroslava Shvedova, respectiv, Viktor Troicki - Radu Albot (R. Moldova). Cele două jucătoare au fost adversare o singură dată, la Charleston, în 2016, când câştigătoare a fost Siegemund.

 

Ţig se află în premieră pe tabloul principal la Flushing Meadows, după ce în ediţia precedentă s-a oprit în turul secund preliminar.

Tot astăzi, Simona Halep, locul 5 WTA şi favorită 5, o va întâlni pe sportiva belgiană Kirsten Flipkens, numărul 68 mondial, în primul tur, de la ora 18,00, pe Arena Arthur Ashe.

Noaptea trecută s-au disputat primele partide ale celorlalte românce aflate pe tabloul principal. Ana Bogdan (locul 117), venită din calificări, a învins-o pe Sorana Cîrstea (locul 88), scor 0-6, 7-5, 6-2. În turul următor o va întâlni pe Monica Niculescu (locul 57) care a trecut de cehoaica Barbora Strycova (locul 19), scor 6-3, 6-7 (3), 6-1. Irina Begu (cap de serie 210 a fost învinsă de Lesia Tsurenko (Ucraina, locul 80), scor 6-0, 6-4.

 

Turneul va fi transmis la televiziune de Eurosport.

Citit 2503 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2016 03:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.