UPDATE/ CSM Dunărea a obținut prima victorie, acasă, în Liga Mol

UPDATE/ CSM Dunărea a obținut prima victorie, acasă, în Liga Mol
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: Echipa de hochei pe gheață CSM Dunărea Galați a obținut, duminică seara, încă o victorie în Liga Mol. Formația gălățeană s-a impus, pe teren propriu, în fața formației Fehervari Titanok, cu scorul 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0), prin golul de aur marcat în repriza suplimentară de către Szabolcs Szocs (60:28), obținând astfel două puncte din acest meci. Celelalte goluri ale gălățenilor au fost marcate de Mihaly (55:09) și Bushbacher (55:59).


 

Echipa campioană naţională, Dunărea, va juca duminică prima partidă a sezonului pe gheaţa proprie, cu formaţia maghiară Fehérvári Titánok 

La 170 de zile distanţă de la memorabilul „gol de aur” prin care Szabolcs Szocs aducea bucuria maximă, cea a câştigării celui de-al doilea titlu consecutiv de campioană a României, în sufletele celor care umpleau tribunele patinoarului din Galaţi, echipa de hochei Dunărea revine duminică pe gheaţă la primul meci al sezonului pe teren propriu. Va fi o partidă-eveniment, prima care se dispută la Galaţi în Liga Mol, în care Dunărea va întâlni, de la ora 18,00, formaţia maghiară Fehérvári Titánok. 

Atractivitatea meciul este amplificată de oportunitatea de a-i vedea pentru prima dată evoluând pe slovacul Gaspar, americanul Bushbacher, cehul Lakosil şi ceilalţi hocheişti de „import”  transferaţi de Dunărea înaintea acestui sezon.

Phil Bushbacher (nr. 26 pe tricou), ai cărui bunici sunt din Timiş şi care şi-a depus documentele pentru a dobândi cetăţenia română, a mărturisit că are emoţii mari în aşteptarea întâlnirii cu suporterii gălăţeni. „Va fi primul meu meci în România, pentru o echipă românească, astfel că este un eveniment special pentru mine, aşteptat cu emoţii mult mai mari faţă de o partidă obişnuită. Va fi un moment mare pentru  noi, este primul nostru meci acasă în Liga Mol şi vrem să câştigăm pe gheaţa noastră. Să demonstrăm fanilor noştri şi celorlalţi din campionat că suntem o echipă împotriva căreia este greu de jucat”, a spus hocheistul american, care sezonul trecut a evoluat la o altă echipă de Liga Mol, Dunaújvárosi Acélbikák . 

Pentru echipa gălăţeană va fi al cincilea joc în Liga Mol, startul fiind luat în urmă cu o săptămână, cu o serie de patru partide disputate în Ungaria, în una dintre acestea Dunărea întâlnind chiar adversara de acum, Fehérvári, în faţa căreia a obţinut prima sa victorie, scor 6-5, după 5-5 şi apoi golul de aur reuşit în repriza suplimentară (Jurej Durkech). Meciul se anunţă spectaculos, Fehérvári Titánok  fiind o formaţie cu mulţi jucători tineri (sub 21 de ani), foarte tehnici.

Şapte meciuri în mai puţin de 10 zile

Pentru Dunărea vor urma şi primele două jocuri din Liga Naţională, tot la Galaţi, cu Steaua, pe 20 şi 21 septembrie, dar şi încă trei jocuri din Liga Mol, astfel: cu UTE (24 septembrie), cu Ferencvárosi TC (25 septembrie), respectiv, cu DVTK Jegesmedvék (29 septembrie), urmat apoi de „dubla” cu Progym Gheorgheni, din 27 şi 28 septembrie (Liga Naţională). Primul duel românesc se va disputa, în deplasare, cu echipa Corona Braşov, pe 30 septembrie, meci care va conta pentru ambele competiţii.

Citit 3045 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2016 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.