VOLEI. ”Cupa Arcada”, o competiţie de elită

VOLEI. ”Cupa Arcada”, o competiţie de elită
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu trei săptămâni înaintea startului oficial în Divizia A1 de volei, patru echipe masculine şi-au dat întâlnire la Galaţi. În Sala Sporturilor „Dunărea” se vor întrece, timp de trei zile, echipele de prim eşalon Steaua Bucureşti, VCM LPS Piatra Neamţ, Tricolorul Ploieşti şi Arcada Galaţi. Trofeul pus în joc de organizatori este „Cupa Arcada”, competiţie aflată la a treia ediţie în această formă, dar la un număr mult mai mare atunci când clubul nu avea echipă în primul eşalon, dar organiza astfel de turnee.

Cele patru formaţii s-au mai întâlnit în actuala campanie a pregătirilor, în două turnee. Primul a fost la Piatra Neamţ, unde jucătorii echipei Arcada au obţinut două victorii şi o înfrângre, iar al doilea a fost la Ploieşti, în cadrul „Cupei Tricolorul”, unde gălăţenii au avut acelaşi bilanţ.

"Băieţii noştri privesc cu mare atenţie meciurile ce vor avea loc în aceste zile, la Galaţi. După ce în primele două ediţii Arcada s-a clasat de fiecare dată pe locul al doilea, a venit vremea să încheiem, de această dată, pe prima pozişie şi să păstrăm trofeul acasă. În afara acestei dorinţe, vrem să realizăm trei meciuri convingătoare asupra potenţialului nostru în această fază a pregătirilor. Chiar dacă nu avem lotul complet, consider că avem puterea să obţinem trei victorii", ne-a declarat antrenorul secund Marian Apostu.

Stafful tehnic, format din Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu, are la dispoziţie tot un lot de 12 jucători: Despotovski, Caio de Pra, Safonov, Gradinarov, Janici, Cerşemba, Paşcan, Dumitrache, Cristudor, Zahar, Muscină şi „liberoul” Nikola Rosici. Lipseşte în continuare Andrei Spînu, aflat la lotul naţional, iar sârbul Nemanja Radovici se află la finalul perioadei de recuperare şi este posibil ca în acest weekend să-l vedem în teren.

Iată şi programul jocurilor celor trei zile; vineri, Tricolorul Ploieşti - Steaua (ora 16,00), apoi prezentarea lotului echipei gălăţene, după care publicul va vedea Arcada la lucru, în meciul cu VCM Piatra Neamţ; sâmbătă, de la ora 15,00, se va disputa meciul Piatra Neamţ - Ploieşti, urmat de Arcada - Steaua; duminică, ora 9,00, Steaua - Piatra Neamţ, Arcada - Tricolorul şi festivitatea de premiere.

Vor arbitra două cupluri gălăţene: Lucian Năstase/ George Grădinaru şi Nicolae Marin/ Florin Dimache.

Citit 1468 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.