CFR a câştigat Supercupa după ce a învins Unirea la loviturile de departajare, scor 4-3

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa antrenată de Antonio Conceicao a câştigat, duminică, Supercupa României după ce a trecut de Unirea Urziceni, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare, şi a devenit astfel prima echipă din provincie care câştigă acest trofeu.

UNIREA URZICENI - CFR CLUJ 1-1 (Frunză 50 / Cadu 41), 3-4 după lovituri de departajare

Pentru ialomiţeni au transformat Bilaşco şi Bordeanu şi au ratat Pădureţu, Rusescu şi Frunză, în timp ce pentru clujeni au punctat Alcantara, Dani şi Cadu şi au ratat Dubarbier şi Culio.

Unirea Urziceni: Grigore - Maftei (E. Nicu 100), Galamaz, B. Fernandes, Bordeanu - Paraschiv (Ricardo 81) - Frunză, Apostol, Brandan (Pădureţu 62), Rusescu - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin - Dani - Mara (Dubarbier 68), Culio, Peralta (Trică 68), Deac - Ruiz (Kone 81). Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Paraschiv 3, Bilaşco 10, Maftei 16, Apostol 90, Pădureţu 113 / Peralta 3, Mara 32, Dani 35, Deac 45+1, 115, Culio 55, Trică 72

Cartonaş roşu: Deac 115

Arbitri: Georgian Ionescu - Cristian Nica, Aurel Oniţa

Stadion: Giuleşti-Valentin Stănescu; Spectatori: 2.500

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 41: Bogdan Mara a executat o lovitură de colţ de pe partea stângă, iar balonul a ajuns la Cadu, care a marcat cu o lovitură de cap, deviată şi de Bordeanu.

1-1, min. 50: Sorin Frunză a marcat la vinclu dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, balon la care Nuno Claro nu a avut nicio reacţie.

La sfârşitul primei reprize, antrenorul Unirii, Dan Petrescu, a protestat la adresa unei decizii a arbitrului Georgian Ionescu. Centralul l-a eliminat pe tehnician, întrucât acesta nu contestase pentru prima dată o decizie. Petrescu a fost controlat cu greu, el fiind în cele din urmă calmat de preşedintele ialomiţenilor, Mihai Stoica.

CFR Cluj a avut ocazia să încheie meciul încă din timpul regulamentar, dar balonul trimis de Yssouf Kone spre poarta ialomiţenilor a lovit transversala.

În minutul 118 al meciului, Raul Rusescu a scăpat singur spre poarta lui Nuno Claro în urma unor greşeli din apărea clujeană şi a reuşit să înscrie, dar golul său a fost anulat corect pe motiv de ofsaid, la semnaliazarea asistentului Aurel Oniţa.

Interesul pentru partida din Supercupă a fost destul de mic, iar cu două zile înainte de meci se vânduseră doar 45 de bilete. Totuşi, în ziua partidei situaţia a stat cu totul altfel, iar în tribune au fost prezenţi aproximativ 2.500 de spectatori, dintre care 200 au fost din galeria clujenilor, iar 100 din cea a ialomiţenilor.

La peluză a fost prezent şi un grup de fani ai Rapidului, care l-au înjurat pe Dan Petrescu şi le-au strigat celor de la CFR "afară cu ungurii din ţară". De asemenea, fanii clujeni au aprins o torţă în minutul 2 al partidei.

Antrenorul Dan Petrescu nu s-a putut baza în acest meci pe portarul lituanian Gedrius Arlauskis, care s-a accidentat destul de grav în ultimul stagiu de pregătire al ialomiţenilor şi va mai lipsi încă două sau trei săptămâni. De cealaltă parte, la CFR Cluj a revenit căpitanul Ricardo Cadu, care nu a mai jucat într-un meci oficial din luna martiei.

La Unirea Urziceni au debutat cu ocazia acestui joc Sorin Paraschiv şi Vasile Maftei, care au fost aduşi în această vară. Primul a venit din postura de jucător liber de contract, în timp ce Maftei a fost transferat de la Rapid, echipă la care jucase aproape 8 sezoane. De partea cealaltă, în echipa clujenilor a revenit într-un meci oficial, mijlocaşul Eugen Trică, care a revenit de la Anhortosis Famagusta.

La partida de pe stadionul Giuleşti au fost prezenţi selecţionerul Răzvan Lucescu, preşedintele FRF Mircea Sandu, directorul general al FRF Ionuţ Lupescu, precum şi preşedintele CCA Aron Huzu. De asemenea, au mai asistat la joc, patronul ialomiţenilor Dumitru Bucşaru, care a fost însoţit de impresarul Victor Becali, dar şi preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. Au mai fost prezenţi în tribuna oficială Nicolae Manea, Ştefan Mardare, ambii de la Rapid, dar şi patronul Sportului Studenţesc, Vasile Şiman. O prezenţă neaşteptată a fost cea a noului jucător al lui Dinamo, spaniolul Francisco Molinero.

Unirea Urziceni a jucat în Supercupa Românici din postura de câştigătoarea a titlului în Liga I, în timp ce CFR Cluj este deţinătoarea Cupei României.

Aceasta a fost prima Supercupă din istrorie pe care au disputat-o două echipe din provincie. Competiţia s-a înfiinţat în sezonul 1993-1994, iar de atunci Steaua a câştigat-o de 5 ori, Rapid de 4 ori, iar Dinamo o dată. De asemenea, este pentru prima dată după o pauză de 14 ani când o echipă din provincie joacă Superucupa, ultima grupare fiind Petrolul Ploieşti, care a pierdut în ediţia 1994-1995 în faţa Stelei.

Până acum Supercupa s-a mai decis doar o singură dată după executarea loviturilor de departajare, în sezonul 2006-2007, atunci când Rapid a trecut de Dinamo, scor 7-6 (1-1 după timpul regulamentar de joc).

Citit 569 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.