Phoenix la a doua victorie consecutivă în Liga Naţională

Phoenix la a doua victorie consecutivă în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
  •  Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi a câştigat, scor 68-59, cu CSBT Alexandria

Baschetbalistele de la Phoenix au câştigat partida disputată sâmbătă, pe teren propriu, cu CSBT Alexandria, în etapa secundă a Ligii Naţionale, scor 68-59 (21-12, 18-12, 13-15, 16-20).

Meciul a fost dominat încă de la început de echipa gălăţeană, la jumătatea sfertului al doilea Phoenix avea un avans de 15 puncte (30-15), diferenţă care s-a menţinut până la pauză. Cel mai mare ecart a fost în minutul 33, când Phoenix conducea cu 20 de puncte (65-45). Partea a doua a meciului a fost mai echilibrată, adversarele reuşind să câştige cele două sferturi, cu 2, respectiv 4 puncte, dar insuficient pentru a schimba soarta partidei.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că deşi scorul arată un meci uşor, nu a fost aşa. „Am ştiut încă de la început că Alexandria este o echipă bună, care poate concura pentru Top 4. Ne-am ţinut de plan şi ne-am construit victoria, pas cu pas, sfert cu sfert. Fetele noastre au fost extraordinare, iar faptul că avem o bancă mai lungă ne permite să păstrăm un ritm alert al jocului, iar pentru adversari acesta poate fi un pericol”, a spus Rodrigues.

Chiar dacă se află la a doua reuşită consecutivă (după victoria în faţa ICIM Arad, scor 76-73), Rodrigues este realist şi spune că abordează campionatul, etapă cu etapă. „Ne păstrăm picioarele pe pământ, privim fiecare meci în parte, nu mergem mai departe, pentru că putem face greşeli minore, aşa că o luăm meci cu meci. Avem un program foarte încărcat, nu putem să ne pierdem concentrarea gândindu-ne la meciurile viitoare. 

Căpitanul echipei, Romina Filip spune că începutul de sezon este unul foarte bun. „Alexandria este o echipă mai bună decât cea de anul trecut, însă am pregătit meciul foarte bine şi mă bucur că am putut să demonstrăm şi pe teren, în faţa publicului nostru. Este un început de sezon foarte bun pentru noi, sper să continuăm tot aşa”, a declarat Filip.

Cea mai bună jucătoare a Phoenix a fost Jeanette Jackson (foto, nr 15), cu 19 puncte , două recuperări şi 3 pase decisive. „A fost puţin dificil, dar am dat totul pe teren pentru această victorie. Sunt două reuşite la rând, dar mai avem mult de lucru. Să ajungem cât mai sus în campionat este unul din obiectivele noastre”, a spus Jackson.

Celelalte realizatoare au fost: Katie Rutan cu 16 puncte (5X3 p), 8 recuperări şi o pasă decisivă, Erica Covile (9+9+4), Kerah Nelson (8+3+0), Alexandra Dumitrache (7+1+2), Shanice Steenholdt (4+10+0), Romina Filip (3+7+1), Andreea Creţu (2+2+1).   

În următoarea etapă, Phoenix va juca, vineri, 14 octombrie, în deplasare, cu Universitatea Cluj, ca apoi să aibă o etapă intermediară, miercuri, 19 octombrie, cu CSM Târgovişte, pe teren propriu.

Citit 1495 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.