Oţelul Galaţi, mega-lansare

Oţelul Galaţi, mega-lansare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Meci demonstrativ între cântăreţi şi băieţi cărunţi, o prezentare spectaculoasă a jucătorilor formaţiei de Liga I pentru noua stagiune şi un concert la final – acesta a fost meniul savurat marţi seară de microbiştii gălăţeni *

PRIETENII LUI BURCEA – NAŢIONALA ARTIŞTILOR 9-8

Meci demonstrativ jucat marţi seară pe Stadionul „Oţelul”;

Partida s-a disputat în două reprize a câte 25 de minute;

Departajarea s-a făcut prin lovituri de la 11 metri (4-3);

PRIETENII: Tudorel Călugăru – Doru Balmuş, Sorin Haraga, Tudorel Pelin, Ion Gigi – Ion Balaur, Viorel Tănase, Dorinel Munteanu, Daniel Florea – Marius Stan, Claudiu Vaişcovici. Au mai jucat: Adrian Sârghi, Sorin Burloiu, Lucian Măstăcan, Puiu Antohi, Viorel Anghelinei, Carmen Stan, Marin Oprea, Ion Basalâc, Ion Profir, Vivi Stamate, Ion Rotaru.

ARTIŞTII: Cristian Buturugă – Victor Ylla, Bogdan Taşcău, Lucian Ghimeş, Cristian Nistor – Viorel Ion, Mircea Brânzei, Dănuţ Lupu, Cristi Groza – Adrian Enache, Romeo Bunică. Au mai jucat: Iulian Arhire, Vlad Ungureanu, Paul Gheorghe, Florin Moise.

Au arbitrat: gălăţenii Marius Bocăneală – Liviu Ciobotariu, Florian Vişan – Bogdan Anghelinei.

Enache şi compania, din nou în prim-plan

Meciuri cu CF Brăila sau cu echipa-satelit a clubului. Într-un context atât de banal se organiza până acum prezentarea lotului de jucători ai Oţelului şi doar în iarnă s-a ridicat în premieră ştacheta.

Atunci, materia primă din vestiarul roş-alb-albaştrilor era lansată „la apă” cu ocazia unui amical tare în compania Rapidului. Aşteptările erau şi mai mari acum, însă varianta jocului de verificare picase din cauza campionatului care stă să-nceapă. Trupa de cântăreţi, actori şi vedete de televiziune a lui Adrian Enache a fost substitutul perfect, iar showul produs pe gazonul arenei din Ţiglina III a fost fără precedent.

Naţionala Artiştilor avea nevoie de un adversar pe cinste, iar băieţii de ieri ai Oţelului, acum mai rotunzi şi încărunţiţi, i-au opus rezistenţa pe care cunoscătorul public gălăţean o aştepta.

Noroc de Tase şi Dorinel

Fostele vedete ale Galaţiului, reunite sub titulatura „Prietenii lui Nicolae Burcea”, au reuşit să învingă cu 9-8, la penaltiuri, beneficiind din plin de aportul lui Viorel Tănase şi Dorinel Munteanu, mijlocaşi de travaliu care tocmai s-au lăsat.

Nae Burcea a fost şi el prezent: în momentul de reculegere de la început, în piesa care i-a fost dedicată la staţia de amplificare (Cargo – Alături de voi) şi pe tricourile „băieţilor bătrâni” (până la urmă asta înseamnă old-boys).

Succesul evenimentului de marţi seară ar fi fost ştirbit dacă lumea nu s-ar fi deplasat la locul faptei: peste 4.000 de inşi dornici de fotbal care au încurajat, au cântat şi aplaudat de mama focului.

Munti, ce primire!

Piesa grea a spectacolului a fost prezentarea propriu-zisă a garniturii „oţelare” pentru noul sezon. Chemaţi de sub tunel ca nişte campioni, roş-alb-albaştrii au urcat pe o scenă de unde au aruncat câte o minge cu autograf în tribună.

Era să se lase cu incidente, vreo două baloane aruncate aiurea putând dărâma şandramaua: unul a căzut lângă boxe şi au cam tremurat de spaimă organizatorii văzând îmbulzeala de acolo, iar cealaltă, pe o bancă de rezerve. Dacă n-a picat acum, acel acoperiş va mai rezista o sută de ani la ce meleu i se produsese deasupra!

Fotbaliştii au fost primiţi şi cu fumigene de suporteri, iar lui Dorinel Munteanu - noul antrenor al formaţiei dunărene - nu-i venea să creadă cât de bine a fost primit de cei cărora trebuie să le facă pe plac cu cât mai multe victorii.

Citit 1802 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.