Dorinele, ne mişcăm cu talent?

Dorinele, ne mişcăm cu talent?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De zece ani fără victorie într-o deplasare la start de campionat, Oţelul porneşte, astăzi, la drum cu o ţintă grea de tot: ocuparea unei poziţii de cupă europeană * Antrenorul roş-alb-albaştrilor are emoţii, dar spune că sunt fireşti ca la orice început * Partida cu Inter Curtea de Argeş va începe la ora 18.30 *

INTERNAŢIONAL CURTEA DE ARGEŞ – OŢELUL GALAŢI

Meci de fotbal programat astăzi la Mioveni – ora 18.30 (GSP TV);

Etapa I a Ligii I, ediţia 2009-2010;

Echipele probabile:

INTERNAŢIONAL: Popa – Băcilă, Viera, Chiricheş, Neagu – E. Kone, Fl. Popa, Voiculeţ, Frăsineanu – Cl. Ionescu, Jianu. Antrenor: Ştefan Stoica;

OŢELUL: Baotici – Râpă, Costin, Jelev, Siminic – Iorga, Giurgiu – Ibeh, Paraschiv, Pătraş – Matei. Antrenor: Dorinel Munteanu.

„De ce să nu creadă Galaţiul în cupe?”

Congestionat de emoţie. Aşa a apărut antrenorul Dorinel Munteanu la conferinţa dinaintea partidei de astăzi, de la Mioveni. Omul n-a stat pe gânduri şi a explicat trăirile care-l guvernează.

„În orice domeniu, atunci când eşti la început, este firesc să apară emoţiile, dar asta nu înseamnă teamă de ceva”, a spus tehnicianul formaţiei gălăţene.

Munti a vorbit şi despre obiectiv, ocuparea unui loc de cupă europeană, şi parcă s-a mai luminat la faţă: „Nu ne schimbăm obiectivul peste noapte! Vom lupta pentru el, de ce să nu creadă Galaţiul în cupele europene? Important este ca jucătorii să aibă încredere în forţele proprii şi vom putea ajunge acolo”. Cu alte cuvinte, Dorinel are motive serioase să creadă că Oţelul din acest an se va mişca mai cu talent decât cel din sezonul precedent. 

Se merge pe scheletul vechi

Cum va arăta primul unsprezece „oţelar” de astăzi? Este marea dilemă a mandatului fostului internaţional la cârma roş-alb-albaştrilor. „Cred că Dorinel este de acord cu mine că ar mai fi fost nevoie de încă o săptămână pentru desăvârşirea perioadei de pregătire, dar poate că vom atinge vârful de formă atunci când trebuie”, a comentat directorul general Marius Stan, dându-ne de înţeles că este posibil ca Munti să aleagă o formulă cât mai apropiată cu cea din primăvară.

„Veţi vedea şi destui jucători transferaţi în această vară în primul unsprezece”, a replicat antrenorul Oţelului, el fiind tentat să-l titularizeze pe macedoneanul Mojsov la mijloc. Asta în caz că cei doi jucători veniţi de la Rabotnicki (este vorba şi despre Perendija) vor fi legitimaţi în timp util.

La ultimul succes, Râpă avea 9 ani!

Oţelul n-a mai debutat cu o victorie în deplasare într-un campionat al Ligii I de pe 24 iulie 1999. Atunci, trupa dunăreană, pregătită de Ţiţi Dumitriu, învingea la Bistriţa cu 3-2 o Glorie destul de aţoasă.

Marcau acum zece ani Tănase, Mihalache şi Tofan, iar Galaţiul pleca cu nerv în noul sezon. În acea vară, titularul postului de fundaş dreapta al Oţelului de astăzi, Cornel Râpă, avea 9 ani şi intra în clasa a III-a, iar atacantul Marius Pena, 14 ani, abia îşi făcea buletin.

„N-aş vrea să răspund la o asemenea întrebare pentru că eu pregătesc fiecare meci pentru a-l câştiga!” Astfel a reacţionat Munteanu când a fost întrebat dacă se va mulţumi cu un egal diseară, la Mioveni.

Explicaţie foto: Surprins în timp ce aplauda la festivitatea de prezentare a lotului roş-alb-albastru, antrenorul Dorinel Munteanu pare că se roagă pentru un start reuşit

Citit 1185 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.