Oţelul, puncte din vole!

Oţelul, puncte din vole!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia lui Dorinel Munteanu, mult mai economicoasă decât echipa spectaculoasă de pe vremea lui Petre Grigoraş, a scos tot ce se putea din partida de început a noului campionat * Golul victoriei a fost marcat de un atacant transferat în această vară, Mircea Axente, cu o execuţie de generic TV *

INTERNAŢIONAL C. ARGEŞ – OŢELUL GALAŢI 0-1 (0-0)

Meci de fotbal disputat aseară în etapa I a Ligii I, ediţia 2009-2010;

Stadionul „Dacia” din Mioveni – 4.000 spectatori;

A marcat: Axente 70’;

Cartonaşe galbene: Chiricheş 55’, Băcilă 92’, Al. Neagu 94’ / Giurgiu 36’, Baotici 76’, Antal 78’, Mojsov 87’;

Cartonaş roşu: Frăsineanu 95’;

Echipele utilizate:

INTERNAŢIONAL: M. Popa – Băcilă, Viera, Chiricheş (75’ Jianu), Al. Neagu – E. Kone, Fl. Popa, Răduţ, Voiculeţ (80’ Vezan), Frăsineanu – Cl. Ionescu (62’ Stoianof). Antrenor: Ştefan Stoica;

OŢELUL: Baotici – Râpă, Costin, Jelev, Siminic – Mojsov (93’ Sârghi), Giurgiu – Ibeh, Paraschiv, Pătraş (46’ Antal) – Matei (65’ Axente). Antrenor: Dorinel Munteanu;

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Radu Ghinguleac (Bucureşti) – Cătălin Buş (Rm. Vâlcea).

Nu mai seamănă deloc

Oţelul lui Munteanu are alt puls decât Oţelul pregătit timp de trei ani şi jumătate de Grigoraş. Echipa gălăţeană nu mai este mereu prezentă în terenul advers şi preferă mai degrabă să atace atunci când scapă, ca de muşte, de ultimul duşman din apropierea propriei suprafeţe de pedeapsă.

Pe de altă parte, noua formaţie gălăţeană nu mai pare la fel de vulnerabilă în defensivă, deşi este greu de emis judecăţi şi de făcut bilanţuri după un joc cu o grupare nou-promovată care în primele etape are noroc de surplusul de adrenalină secretat de organism.

Dacă aseară nu s-ar fi disputat numai un prim joc dintr-un campionat nou-nouţ, concluzia ar fi sunat cam aşa: fotbalul ofensiv cu orice preţ a fost dat de Galaţi în această vară pe unul economicos, la rezultat.

Baotici, debut curajos

Dorinel a avut aseară la Mioveni cinci noutăţi în primul unsprezece pe care publicul dunărean îl ştia pe de rost din primăvară. Portarul Baotici, stângacii Siminic şi Pătraş, închizătorul Mojsov şi atacantul Matei nu puteau păstra puzzle-ul lui Grig mult îndrăgit de tribunele din Ţiglina III.

Prima parte a partidei din fieful grupării cu nume pretenţios-globalizant a fost seacă, dominată de căldura care la nivelul gazonului capătă nuanţe de cazan cu smoală pe foc. Ocazii de poartă, puţine spre deloc, doar mingi-trasor care au înlocuit construcţia, floricelele şi pasele „în gaură”.

Au fost doar două şuturi ale gazdelor, scoase bine de implantul Baotici (11’, 45’). După pauză aveau să apară şi alte procedee care fac din fotbal sportul-rege pe orice continent.     

Paraschiv a fost la serviciu

Mai tupeişti, „oţelarii” le-au arătat pisica nou-promovaţilor argeşeni, dar au fost nevoiţi să se apere cu grijă la o centrare parşivă a lui Frăsineanu (66’). Imediat a picat şi golul, o execuţie de manual a atacantului crescut la Galaţi de antrenorul Ioan Nicu. Mircea Axente a trimis din vole o pasă a lui Paraschiv, smulsă greu în urma unui duel aerian la 12-13 metri de buturile Curţii de Argeş (70’).

Spuneam că nu mai seamănă Oţelul de acum cu cel de pe vremea celui alintat „cel mai tare din oraş”? Da, şi pentru că am văzut trageri de timp la care trupa dunăreană renunţase în mandatul lui Grigoraş, dar şi rezerve.

Antal şi Axente, şi ei nou-veniţi, au intrat foarte bine în joc. Primul l-a temperat pe Frăsineanu, vedeta gazdelor, care a şi fost eliminat în ultimul minut, iar celălalt a inventat bijuteria graţie căreia Galaţiul are trei puncte încă din prima etapă!

Explicaţie foto: Axente (stânga) a reuşit ieri primele puncte ale Oţelului din noul campionat

Citit 1287 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.