“Gălăţeanul“ Bojovici, cel mai bun marcator al Ligii Naţionale de BASCHET

“Gălăţeanul“ Bojovici, cel mai bun marcator al Ligii Naţionale de BASCHET
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină de baschet a obţinut două victorii importante şi a urcat în clasament, iar “gălăţeanul“ Bojovici, cel mai bun marcator al Ligii Naţionale


Echipa masculină de baschet a încheiat turul sezonului regulat pe locul 9, cu 13 puncte (trei victorii), la egalitate cu formaţia SCMU Craiova, clasată pe locul 8, ultimul calificabil în play-off.

Bornele marcante ale acestui sezon au fost victoriile în faţa a doi adversari redutabili, vicecampioana BC Mureş Tg. Mureş (80-78), respectiv, campioana CSM CSU Oradea (67-65), în ultima etapă a turului.

Antrenorul Florin Nini este încrezător în valoarea jucătorilor săi, dar şi în puterea acestora de redresare. "Am arătat că nu suntem o echipă de locul pe care îl ocupăm în acest moment. Au fost multe lucruri care nu s-au sincronizat de la începutul sezonului, important este că suntem pe drumul bun. Am obţinut o victorie extrem de importantă, care în afară de avantajul în ceea ce priveşte clasamentul, este una de moral, care ne dă încredere, iar din acest moment depinde numai de noi ce se va întâmpla. La Oradea, chiar dacă au avut trei jucători importanţi absenţi în acest meci, accidentaţi în urma programului cu meciuri din două în două zile, au destui alţi jucători pe bancă, de valoare ridicată, care pot gestiona fără probleme meciurile. Important este că ne sudăm de la meci la meci, că reuşim să avem evoluţii bune”, a declarat Nini, la finalul meciului cu Oradea.

La finalul turului Ligii Naţionale, cel mai eficient jucător gălăţean a fost sârbul Milos Bojovici, cu o medie de 19,7 puncte, 4,8 recuperi şi 4 pase decisive, în cele zece meciuri jucate. Bojovici se află pe primul loc în topul marcatorilor Ligii Naţionale, cu 197 de puncte, urmat de Jeremici (Timişoara, cu 186 p) şi Dykes (U BT Cluj, 177 p).

Milos Bojovici spune că reuşitele sale sunt rodul muncii de echipă. "Dacă am jucat bine este pentru că mai tinerii mei colegi mă fac să devin mai bun. Mă gândesc că toţi şi-au îmbunătăţit evoluţia din sezonul trecut, în special Iosif, Petică, Bolo, chiar şi jucătorii noi veniţi. Sezonul este lung şi cu siguranţă toţi vor juca din ce în ce mai bine, iar pentru mine asta este cea mai mare bucurie, să ştiu că echipa câştigă, de altfel aceasta este ţinta noastră în fiecare meci", a declarat Bojovici, jucător care tocmai a împlinit 35 de ani.

Ceilalţi jucători străini ai echipei Phoenix au avut următoarele medii statistice: Pesic 10,4 puncte, 3,7 recuperări şi 2,5 pase decisive, Milovanovici 10,2 - 5,6 - 1,Waters 9,9 - 2,4 - 3,2 şi Brandon 7,4 - 5,4 - 3,4, acesta din urmă evoluând în cinci meciuri. Din rândul jucătorilor autohtoni, gălăţeanul Adrian Guţoaia, transferat în urmă cu două luni, a fost cel mai bun, cu o medie de 7,63 puncte, 3 recuperări şi 2,75 pase decisive, în cele opt jocuri disputate, urmat de Vlaicu, cu 5,6 puncte şi 3,3 pase decisive. 

Examen greu, sâmbătă, la Galaţi

În prima etapă din retur, Phoenix va juca, sâmbătă, de la ora 19,00, pe teren propriu, cu BCM "U" Piteşti, echipă clasată pe locul cinci, cu 16 puncte. În tur, piteştenii s-au impus clar, scor 75-49.

În acest final de an, formaţia gălăţeană va mai susţine două meciuri, pe 17 decembrie, în deplasare, la BC Mureş, apoi, pe 28 decembrie, pe teren propriu, cu Municipal Olimpic Baia Mare, în ultimul cuplaj baschetbalistic din 2016, când fetele de la Phoenix vor juca cu CSU Olimpia Braşov.

Citit 1082 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.