UPDATE / Weekend cu trei MECIURI de mare atracţie: baschet şi handbal la Sala ”Dunărea”, hochei la Patinoar

UPDATE / Weekend cu trei MECIURI de mare atracţie: baschet şi handbal la Sala ”Dunărea”, hochei la Patinoar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Handbalistele de la CSU Danubius au fost învinse, scor 19-28, de CSM Bucureşti


 

UPDATE: Hocheiştii de la Dunărea au pierdut, după un meci de mare spectacol, scor 6-5. Golul victoriei celor de la Corona a fost înscris în penultimul minut. Duminică, de ora 18.00, Dunărea joacă la Galaţi cu MAC Budapesta, în Liga Mol.


 

La Sala “Dunărea” sâmbătă, 14 ianuarie, joacă baschetbaliştii de la Phoenix, duminică, 15 ianuarie, handbalistele de la CSU Danubius cu cea mai bună echipă din Europa, iar la Patinoar campionii de la Dunărea întânesc pe MAC Budapesta în Liga Mol.

Echipa masculină de baschet Phoenix va juca, sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 18,30, cu SCMU Craiova, într-un meci contând pentru etapa a 16-a din  Liga Națională. După meciul pierdut, la limită, cu CSU Sibiu, Phoenix va încerca o victorie care să o mențină pe loc de play-off.  Antrenorul Florin Nini spune că dificultatea meciului este amplificată de lispa de informaţii despre adversar, unul care vine cu un lot întărit recent prin câteva transferuri. “Întâlnim o echipă întărită semnificativ, prin Cătălin Burlacu, Tayloe Taylor şi Travis Bureau. Un mare dezavantaj este că jucătorii noi au venit la Craiova în ultima săptămână şi nu am apucat să vedem tactica lor. Va trebui să fim foarte atenţi cum gestionăm meciul, pentru că nu am avut cum să le studiem jocul în noua formulă. Aşteptăm ca publicul să vină la sală într-un număr cât mai mare și împreună să aducem prima victorie din acest an”, a declarat tehnicianul gălățean.

Phoenix abordează meciul de pe locul 8, cu 19 puncte, în timp ce formația craioveană se află pe locul 9, cu 17 puncte. Tot sâmbătă, va juca şi echipa feminină a aceluiaşi club, dar în deplasare, de la ora 18,00, cu CSM Satu Mare, meci din etapa a 15-a a Ligii Națională.

Antrenorul Eugenio Rodrigues îşi doreşte victoria pentru a se consolida locul echipei în clasament. ”Suntem foarte aproape să închidemTop 6, de aceea meciul cu Satu Mare este unul foarte important. Dacă îl câștigăm, vom reuși acest lucru. Este un meci greu, dar cred că suntem pe drumul cel bun”, a spus Rodrigues. Echipa gălățeană este pe locul 5, cu 21 de puncte, în timp ce formația CSM Satu Mare se află pe locul 7, cu 19 puncte.

Vine deţinătoarea Ligii Campionilor

Duminică este de aşteptat un meci de mare spectacol în primul eşalon de handbal feminin, de la ora 15.00 urmând ca CSU Danubius să întâlnească cel mai puternic adversar posibil, CSM Bucureşti, echipă care este deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor. Fără două jucătoare importante, accidentatele Iulia Artean şi Daciana Curtean Balaban, antrenorul Valeriu Costea vrea în primul rând să ofere un joc cât mai spectaculos publicului gălăţean. “Suntem realişti, nu putem să ne comparăm cu CSM Bucureşti. Publicul din Galaţi aşteaptă să vadă CSM-ul, câştigătoarea Ligii Campionilor, iar noi ne dorim să facem un meci cât mai bun, în primul pentru spectatori. Totodată, este vrem să ne vedem şi noi exact limitele, potenţialul”, a spus tehnicianul gălăţean. Partida va fi televizată de Digisport.

Hocheiştii, program foarte dens

Duminică seara, drumurile duc la Patinoar, unde Dunărea Galaţi va întâlni, de la ora 18.00, una dintre cele mai puternice echipe din Liga Mol, MAC Budapesta. Până atunci, campioana naţională va juca, sâmbătă (ora 18.30), la Braşov, cu cei de la Corona în Liga Naţională, partidă din care se încearcă să se obţină cel puţin un punct în misiunea de a urca de pe locul patru al clasamentului.

După meci, se va pleca spre Galaţi, oboseala drumului fiind un alt adversar ce trebuie depăşit în meciul cu MAC. Dunărea are în acest sezon o victorie în faţa acestei echipe, chiar la Budapesta.

Apoi, după doar o zi de pauză, Dunărea va reveni marţi pe gheaţă pentru un nou joc, cel cu SC Miercurea Ciuc care va conta atât pentru Liga Mol, cât şi pentru Liga Naţională.

În Liga Mol, Dunărea e pe locul 8, ultimul calificant în play-off, cu două puncte avans faţă de Ferencvaros.

Citit 2740 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2017 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.