Patricia Ţig va juca împotriva campioanei olimpice la debutul în Openul Australiei

Patricia Ţig va juca împotriva campioanei olimpice la debutul în Openul Australiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tragerea la sorţi a tabloului principal de la Australian Open (16-29 ianuarie), primul turneu de Mare Şlem al anului, i-a desemnat o adversară redutabilă Patriciei Ţig, care va juca contra deţinătoarei titlului olimpic. Gălăţeanca (22 de ani, locul 106 WTA), aflată în premieră pe tabloul principal al istoricului turneu de la Melbourne, o va întâlni în primul tur pe Monica Puig (Porto Rico, 23 de ani, locul 32 WTA).


Puig se află într-un punct de vârf al carierei, venind după cel mai bun sezon al său, în care a reuşit vara trecută o surpriză uriaşă, câştigarea titlului de campioană olimpică. Cea mai bună clasare în circuitul WTA a fost locul 29 (anul trecut), iar cele mai mari performanţe au fost câştigarea turneului de la Strasbourg în 2014 şi ajungerea până în finală la Sydney (2016). Totuşi, misiunea Patriciei Ţig nu este una imposibilă, gălăţeanca având câteva victorii în palmares asupra unor jucătoare din zona de clasament în care se află Puig: Madison Keys, Sloane Stephens şi Daria Kasatkina, toate aflate în primele 35 de poziţii la momentul respectiv (2016, Madrid).

Dacă va reuşi un parcurs de excepţie, Ţig ar putea să o întâlnească în turul trei pe Simona Halep.

Gălăţeanca a pătruns anul trecut pentru prima dată pe tabloul principal la turneele de Mare Şlem, la Wimbledon şi US Open, fără a reuşi să treacă de primul tur.

Culoar bun pentru Halep

Celelalte patru românce aflate direct pe tabloul principal, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, au avut o tragerea la sorţi favorabilă pentru primul tur, toate pornind ca favorite cel puţin prin prisma clasamentului.

Simona Halep, a patra favorită a turneului, o va întâlni pe americanca Shelby Rogers, aflată pe locul 57 în ierarhia mondială. Simona a mai jucat împotriva americancei o singură dată, tot în cadrul unui turneu de Mare Şlem, la US Open 2015, când constănţeanca s-a impus fără probleme, cu 6-2, 6-3. În cazul unui parcurs fără greşeală, Halep nu o poate întâlni pe Kerber, numărul 1 mondial, decât în semifinală, iar cu Serena Williams ar putea juca doar în finală.

Irina Begu (30 WTA) o va înfruntă în turul inaugural pe Yaroslava Şvedova (Kazahstan, 41 WTA), sportivă antrenată de Victor Ioniţă. Sorana Cîrstea (78 WTA) e cotată cu şanse bune contra Irinei Khromacheva (Rusia, 92 WTA), în timp ce Monica Niculescu (40 WTA) aşteaptă o adversară venită din calificări.

Şanse reale de a intra pe tabloul principal avea şi Ana Bogdan (130 WTA), care în această dimineaţă urma să joace în ultimul tur al calificărilor cu Kai-Lin Zhang (China, locul 134 WTA). În turul secund din preliminarii, Ana Bogdan a învins-o vineri pe Ellen Perez (Australia), scor 6-2, 7-6.

Citit 2135 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2017 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.