În "16"-imile "Cupei CEV" | Arcada Galaţi, victorie cu gust de aguridă!

În "16"-imile "Cupei CEV" | Arcada Galaţi, victorie cu gust de aguridă!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Interes major, miercuri seara, la meciul retur din "Cupa CEV", dintre Arcada şi Vojvodina Novi Sad, tribunele Sălii „Dunărea” fiind pline. Învinsă în meciul tur cu 3-0, echipei gălăţene îi trebuia o victorie în trei sau patru seturi şi câştigarea "setului de aur" pentru a accede în faza următoare a competiţiei continentale.

În cele din urmă, succesul a surâs formaţiei noastre, cu scorul de 3-2 (19, -22, -22, 21, 12). Din păcate, însă, nu este acea victorie dulce, aşteptată de toată suflarea sportivă a Galaţiului.

Evoluţia oscilantă a gazdelor, în care jucătorii de la care se aştepta mult au oferit prea puţin, a prilejuit echipei sârbe posibilitatea unei calificări destul de facile. Soarta dublei dispute s-a hotărât în seturile doi şi trei, în care adversarul a arătat că şi-a dorit mai mult calificarea în competiţia europeană, în timp ce elevii lui Stoev au avut scăderi de ritm inexplicabile. În ambele seturi, oaspeţii (cu jucători numai din Serbia) s-au aflat la cârma jocului, conducând permanent: 2-5, 3-9, 10-14, 18-19, 22-25, respectiv, 7-8, 18-20, 22-25.

Deşi s-a pierdut la acelaşi scor, 22-25, mai supărătoare a fost comportarea unor titulari ai formaţiei Arcada în cel de-al doilea set. Cu nouă mingi greşite, numai din servicii, în setul trei, era foarte greu ca echipa noastră să se poată impune.

Până la urmă, victoria rămâne în istoria clubului, dar mult mai valoroasă ar fi fost una obţinută cu 3-1 şi nu acest 3-2, care a condus la ratarea calificării. Oricum, acest rezultat poate constitui şi o lecţie de ţinut minte...

Căpitanul echipei Arcada, Filip Despotovski, spera într-o victorie. "Noi nu am fost în formulă completă la Novi Sad. Am sperat că o să câştigăm aici cu 4-0, dar nu s-a întâmplat asta. În volei... nu trebuie să calculezi, trebuie să mergi pas cu pas, adică meci cu meci şi să câştigi tot", a declarat Despotovski.

Întâlnirea a fost arbitrată de Christophe Lecourt (Franţa) şi Cihat Firincioglu (Turcia).

Gruparea gălăţeană a abordat jocul de miercuri cu „sextetul”: Despotovki, Radovici, Caio de Pra, Janici, Spînu, Gradinarov - Rosici (libero). Au mai intrat, cu bune rezultate: Cristudor, Paşcan, Dumitrache şi Safonov.

Arcada se va concentra acum pe campionat, unde se află pe locul 3. Sâmbătă, gălăţenii vor juca în deplasare, la VCM LPS Piatra Neamţ, ultima clasată.        

Citit 1325 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2017 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.