Phoenix joacă, astăzi, pentru intrarea în semifinalele CUPEI ROMÂNIEI

Phoenix joacă, astăzi, pentru intrarea în semifinalele CUPEI ROMÂNIEI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi se află în premieră la turneul final al "Cupei României", care se desfăşoară la Sibiu, ajutată şi de o tragere la sorţi norocoasă în faza anterioară.

Gălăţenii trebuiau să joace cu CSM Ploieşti în "optimi", dar au beneficiat de retragerea ploieştenilor din competiţie şi s-au calificat, astfel, direct în sferturile de finală.

În această fază, Phoenix va juca, astăzi, de la ora 17,15 (televizare Digisport), cu BC Mureş Târgu Mureş, o echipă care anul trecut s-a oprit în semifinale, fiind eliminată de „U” BT Cluj, scor 73-67. În sezonul precedent, Phoenix a fost eliminată, scor 2-0 la general, în optimile de finală, de către echipa clujeană.

Partidele din turneului final se dispută în sistem eliminatoriu, astfel că meciul de astăzi este unul important pentru echipa antrenorului Florin Nini. „Mureşul rămâne o echipă redutabilă, care a adus recent doi jucători importanţi. Evoluţia meciului depinde de cât de repede au fost introduşi în circuitul echipei. Este un meci de totul sau nimic, împotriva unei echipe bune, care în ultimii patru ani a jucat trei finale de Liga Naţională şi are jucători cu experienţă. Evoluăm pe un teren favorabil lor, însă acest lucru nu trebuie să ne sperie. Mergem acolo încrezători că putem trece în semifinale”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Dacă Phoenix va câştiga astăzi, în semifinale va avea ca adversară câştigătoarea partidei dintre BC Timişoara şi CSM U. Oradea, programată în această seară, de la ora 19,45. Meciurile, vor fi fi televizate de postul Digisport.

Echilibru în meciurile directe

În confruntările directe dintre cele două echipe, situaţia este echilibrată, fiecare dintre ele având câte o victorie din două meciuri pe sezon, în cei doi ani de când Phoenix evoluează în prima ligă. În actuala ediţie a Ligii Naţionale, Phoenix (locul 8, cu 26 puncte) s-a impus la Galaţi, în tur, cu 80-78, iar în retur a câştigat Mureşul (locul 7, cu 28 puncte), scor 94-77.

O diferenţă importantă între „Cupa României” şi Liga Naţională, în ceea ce priveşte regulamentul, este numărul de jucători români ce trebuie să fie prezenţi pe teren în timpul partidelor. În meciurile din Cupă este obligatoriu ca, în permanenţă, să fie doi jucători români într-o echipă, faţă de unul singur în campionat.

Citit 1245 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.