Phoenix a fost la două secunde de o surpriză în play-off
Foto:

Phoenix a fost la două secunde de o surpriză în play-off
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix a pierdut, scor 72-74 (34-41), în fața formației Olimpia Brașov, în meciul disputat duminică seara, în deplasare, contând pentru „sferturile” playoff-ului Ligii Naționale.

Cu un lot restrâns în urma plecării a încă uneia dintre jucătoarele străine, MyNeshia McKenzie, gălățencele au început jocul mai greu, încheind primul sfert la o diferență de 13 puncte. Acestea și-au ridicat apoi nivelul jocului și, cu toate că au avut o „bancă” mult mai scurtă și au jucat în doar șase jucătoare, au reușit să reducă din ecart, 66-68 în minutul 38. Mai mult, cu 39 de secunde înainte de finalul meciului Phoenix a reușit să preia conducerea, scor 72-70, printr-un coș de 3 puncte realizat de Romina Filip. Superioritatea a durat doar 14 secunde, când Houser a egalat la 72, apoi Nelson a ratat un coș din afara semicercului iar Pesovici, jucătoarea Olimpiei, a recuperat și cu două secunde înainte de final a marcat coșul decisiv pentru gazde.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost Romina Filip, realizatoarea unui nou „double-double”, cu 25 de puncte (5 X 3p), 15 recuperări și 3 pase decisive. „A fost un meci frumos în care, după părerea mea, am reușit să surprindem pe toată lumea. Ne este foarte greu având în vedere că am pierdut jumătate din echipă, însă asta nu oprește să ne bucurăm de fiecare clipă pe teren. Sunt mândră de toate colegele mele, numai împreună am reușit să ne ținem atât de aproape de echipa din Brașov”, a declarat Romina Filip, căpitanul echipei.

Celelalte realizatoare ale Phoenix au fost: Kerah Nelson - „double-double” cu 13 puncte, 11 recuperări și 2 „assists”; Jeanette Jackson 17 p., 6 r., 2 a; Bianca Fota 12 p, 3 r, 1 a; Alexandra Dumitrache 3 p, 2 r, 3 a și Andreea Șoptică - 2 puncte și 2 recuperări.

Al doilea meci al „dublei” cu Olimpia Brașov se va disputa joi, 30 martie, de la ora 18,30, la Galați. 

Decizia plecării americancei MyNeshia McKenzie a fost unilaterală, aceasta invocând probleme de ordin personal, conform lui Alex Stanciu, managerul echipei feminine. 

Citit 1221 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2017 10:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.