Fetele de la Phoenix îşi joacă şansa în playoff-ul Ligii Naţionale
Foto: Foto Sonia Baciu

Fetele de la Phoenix îşi joacă şansa în playoff-ul Ligii Naţionale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa feminină de baschet Phoenix va juca astăzi, de la ora 18,30, pe teren propriu, cu CSU Olimpia Braşov, al doilea meci din play-off, faza sferturilor de finală ale Ligii Naţionale.

Conduse cu 1-0 la general, după un meci pierdut dramatic în ultimele două secunde, scor 72-74, fetele de la  Phoenix au, astăzi, o misiune foarte grea. Cu un lot restrâns, în urma plecării, în doar două săptămâni, a patru jucătoare străine, de bază în angrenajul echipei, gălăţencele trebuie să facă faţă unei adversar mai puternic, fizic şi numeric. În meciul de duminică, gălăţencele au evoluat în doar şase jucătoare, patru dintre ele “integraliste”, şi cu antrenoarea secundă, Andreea Şoptică, prezentă în teren.

Romina Filip, căpitanul echipei Phoenix, spune că partida de astăzi este una extrem de dificilă. “Având în vedere lotul de care dispunem, sper să mai avem putere, atât fizică, cât şi mentală să facem un meci frumos”, a declarat Romina Filip.

Antrenorul Eugenio Rodrigues este optimist şi consideră că încă mai este o şansă pentru echipa sa. “Performanţa din tur a fost una imensă. Fetele au dat dovadă de caracter şi curaj. Nu există un rezultat înainte de meci. Vom juca până la capăt”, a spus tehnicianul gălăţean.

Se joacă după sistemul “cel mai bun din maxim trei meciuri”, iar dacă gălăţencele vor reuşi performanţa unei victorii, jocul decisiv va avea loc la Braşov, duminică.

Celelalte meciuri din “sferturi”: CSM Satu Mare - CSM Târgovişte (1-0, după primul meci), Univ. ICIM  Arad - Universitatea Cluj (0-1), CSBT Alexandria - Sepsi Sf. Gheorghe (0-1).

Băieţii, invitaţi în Liga Balcanică

Clubul Phoenix a primit invitaţia de a participa din toamnă în Liga Balcanică (BIBL). „În sezonul viitor, Liga Balcanică împlineşte zece ani de existenţă şi ne dorim să avem din nou echipe din România. Consider că acesta este locul potrivit pentru o echipă tânără precum Phoenix Galaţi, să vină să joace într-o competiţie internaţională”, a declarat Shay Shtricks, directorul sportiv al BIBL.

Conducerea clubului gălăţean consideră ca din punct de vedere sportiv poate participa la o astfel de competiţie, însă are nevoie de sprijin financiar suplimentar din partea principalului finanţator, Consiliul Local Galaţi.

Altfel, echipa masculină Phoenix va juca, mâine, în deplasare, la Mureş, într-un meci contând pentru faza secundă (locurile 7-10) a Ligii Naţionale.

Citit 1030 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2017 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.