UPDATE: Phoenix a ratat calificarea în play-off
Foto: Foto Sonia Baciu

UPDATE: Phoenix a ratat calificarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Phoenix a încheiat acest sezon competițional pe locul 9, după ce a pierdut, scor 73-85, în fața formației SCM U Craiova, în  meciul disputat miercuri seara în deplasare, partidă ce era decisivă pentru calificare în playoff-ul Ligii Naționale. 

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Bojovici, cu 19 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. Ceilalți realizatori au fost: Pavlovici - „double-double” cu 14 puncte, 14 recuperări și 1 „assist”; Gugino 11 p., 6 r., 1 a.; Miller 9 p, Guțoaia 7 p, 2 r, 2 a; Vlaicu 6 p, 4 r; Brandon 5 p, 5 r, 4 a, Pârlog 2 puncte și 2 pase decisive. 

Echipa gălățeană se află la al doilea sezon în Liga Națională, în ediția precedentă a reușit să se califice în play-off, pe locul 8, iar adversară în primul tur i-a fost CSM Oradea, în fața căreia a reușit o victorie din cele 4 meciuri.

Fetele joacă pentru locul 5

Echipa feminină de baschet Phoenix va juca, astăzi, 7 aprilie, de la ora 19,00, pe teren propriu, cu formația CSBT Alexandria, într-un meci contând pentru locurile 5-8 din playoff-ul Ligii Naționale.

În „sferturi”, echipa gălățeană a fost învinsă cu 2-0 la general de CSU Olimpia Brașov, iar adversarele din această seară au pierdut în fața campioanei en-titre, Sepsi Sf. Gheorghe. Cu un lot format din doar opt jucătoare, printre care şi antrenoarea secundă - Andreea Şoptică, Phoenix încearcă să se menţină pe locul 5, pe care a terminat sezonul regulat.

Meciul al doilea din această fază se va disputa în deplasare, pe 11 aprilie.


Baschetbaliștii de Phoenix vor juca astăzi, de la ora 19.45, în deplasare, cu formația SCM U Craiova, în ultima etapă a fazei secunde (locurile 7-10) din Liga Națională (LN). Meciul este unul cu miză maximă pentru ambele echipe, care se află în luptă directă pentru calificarea în play-off: Phoenix este pe locul 8, cu 31 de puncte, în timp ce adversara se află pe locul 9, cu 30 de puncte, astfel că învingătoarea va intra în play-off.

Tehnicianul gălăţean admite că adversarii sunt favoriții acestui derbi, dar susţine că gălăţenii vor lupta pentru calificare. „Este un meci cu miză şi cu presiune mare pentru ambele echipe. Craiova are jucători mai buni, este o echipă mai puternică, pentru bugetul lor cu siguranţă că aveau obiective mai mari, însă noi ne ducem să încercăm să ne facem jocul şi să câştigăm”, a declarat Nini.

În ceea ce priveşte lotul cu care Phoenix va aborda meciul din această seară, tehnicianul gălăţean a precizat că în continuare va lipsi Milos Pesic. „Avem mici probleme medicale. Va fi încă un meci fără Pesic, care în ultimele etape a lipsit, lucru care s-a simțit în strategia noastră. Trebuie să dăm totul pe teren, altfel va fi ultimul meci din acest sezon”, a mai spus Nini.

Clasamentul înaintea ultimei etape este următorul: 1. U BT Cluj - 50 p, 2. Steaua 44 p, 3. CSU Sibiu 44 p, 4. CSU Oradea 42 p, 5. SCM Timișoara 39 p, 6. BCMU Piteşti 38 puncte. În grupa a doua valorică primul loc este ocupat de BC Mureş Tg. Mureș (34 p), urmată de Phoenix (31 p), SCM U Craiova (30 p) şi Dinamo (29 puncte).

Altfel, echipa feminină Phoenix va juca, vineri, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu formația CSBT Alexandria, în primul meci contând pentru locurile 5-8.

”Este un meci cu presiune mare pentru ambele echipe. Ne ducem acolo deci şi să dăm totul pentru victorie”, a declarat Florin Nini, antrenor principal Phoenix.

Citit 1209 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2017 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.