UPDATE | România - Australia, "finala" Campionatului Mondial de HOCHEI de la Galaţi

UPDATE | România - Australia, "finala" Campionatului Mondial de HOCHEI de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, vineri, 7 aprilie, ora 19,00 | Islanda nu a profitat de victoria în faţa României şi a fost învinsă, în această după-amiază, de Belgia, scor 3-9, rezultat care o scoate practic din cursa pentru promovare. Astfel, câştigătoarea grupei se va decide în această seară în partida România - Australia.


Surpriză de proporţii în cea de a treia zi competiţională a Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia a II-a, Grupa A, care se desfăşoară pe Patinoarul Dunărea din Galați: echipa naţională a României a fost învinsă de Islanda, cu scorul de 2-0 (0-0, 1-0, 1-0).

Formaţia României, deşi nu a făcut deloc un joc bun, a dominat categoric acest meci (raportul şuturilor 41-21), dar a păcătuit la finalizare, în faţa unui portar cu o evoluţie senzaţională, masivul Dennis Hedstrom, desemnat cel mai bun jucător al meciului din echipa sa.

“Am avut foarte multe ocazii, însă nu am fost eficienţi, iar portarul lor a prins o zi foarte bună. Mai sunt şi astfel de zile, în care pucul nu vrea să intre. Este foarte frustrant”, a concluzionat Robert Gliga, căpitanul echipei României.

În celelalte meciuri de joi, Serbia a învins Belgia cu 9-2, iar Australia a dispus de Spania cu 5-3.

Australia ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de România - 6 puncte, Islanda - 6 puncte, Serbia - 4 puncte, Belgia - 3 puncte, Spania - 0 puncte.

Pentru a-şi atinge obiectivul, câştigarea turneului şi promovarea în eșalonul valoric superior, România are nevoie să câştige astăzi (ora 20.00), cu actualul lider, Australia, apoi şi, duminică, cu Spania. Totodată, tricolorii au nevoie ca Islanda să nu obţină maximum de puncte din ultimele două meciuri, cu Belgia şi Serbia, în condiţiile în care în caz de egalitate de puncte are avantajul rezultatului direct cu România, primul criteriu de departajare într-o astfel de situaţie.

Celelalte două partide de astăzi sunt Serbia - Spania (ora 13,00) și Islanda - Belgia (16,30).

Citit 10667 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2017 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.