Solidaritate până la ultimul concurent la Semimaraton Galaţi 2017 | FOTO
Foto: Sonia Baciu

Solidaritate până la ultimul concurent la Semimaraton Galaţi 2017 | FOTO
Gest de solidaritate la sosirea ultimului alergător, în aplauzele concurenţilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Timp de cinci ore, centrul Galaţiului a fost luat cu asalt de sute de alergători, care s-au întrecut în cea de-a patra ediţie a Semimaratonului Galaţi, punând într-un mod plăcut oraşul pe harta României, cea competiţională.

De la copii până la vârstnici, cu toţii s-au bucurat, au alergat şi au donat pentru una dintre cele 13 cauze propuse de societatea civilă gălăţeană. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Comunitară Galaţi, cu sprijinul (şi financiar) al Primăriei.

Printre concurenţi s-au aflat: fotbaliştii de la SC Oţelul, care astfel s-au "antrenat" în lipsa meciului oficial din acest weekend, şi care prin acţiunea lor i-au susţinut pe cei de la APCA; Andreea Şoptică - antrenoarea secundă a echipei de baschet feminin Phoenix, Mihai-Cristian Tâmpeanu - campion naţional şi european la karate tradiţional, Gabriel Drăghici - care anul trecut a reuşit tripluultratriatlonul, iar acum a alergat cei 21 de km împingând un copil aflat în cărucior, dar şi mulţi atleţi gălăţeni care au venit din străinătate special pentru această competiţie. 

Ultimul alergător, cursa voinţei

De departe, cea mai impresionată poveste este cea a gălăţeanului Gheorghe Pătraşcu (65 ani), despre care aţi putut citi în paginile noastre, zilele trecute. Pătraşcu, care aleargă după ce în urmă cu şase luni a suferit un accident vascular cerebral, a rămas ultimul în cursa de 21 de km, iar organizatorii au trimis o ambulanţă pe traseu să îl "recupereze". Acesta nu a vrut să abandoneze cursa şi a trecut linia de sosire, pe picioarele lui, în uralele publicului, alături de el fiind şi câţiva dintre cei care îşi încheiaseră deja alergarea. "I-am refuzat ştiind că pot să termin cursa. Îmi vine să plâng de bucurie că am reuşit", a declarat Pătraşcu, vădit emoţionat de primirea avută. Pătraşcu a fost susţinut la linia de sosire de un atlet de 64 de ani, Ioan Fulică, venit din Braşov, şi pentru care acesta a fost al nouălea semimaraton în cei patru ani de când s-a apucat de alergat, la recomandarea medicilor, în urma unui preinfarct.

În picioarele goale, pentru "Inimă de copil"

Jurnalistul Cezar Amariei a alergat cei 7 km de la ştafetă în picioarele goale, aşa cum a făcut şi la cel de-al treilea său maraton, în octombrie 2010. "Alerg desculţ pentru că mi se pare ipocrit să susţin cauza copiilor defavorizaţi în adidaşi care costă cât alocaţia unui minor pentru jumătate de an. Nu adidaşii mei sunt prea scumpi, ci alocaţia lor e minusculă. Alerg pentru că-mi pasă de sănătatea mea. Şi de viitorul meu. Şi cred că, pentru un mâine mai bun al adulţilor, e obligatoriu un azi mai bun al copiilor”, a declarat Amariei.

Din Franţa, la semimaratonul gălăţean

Neculai Lepădatu este stabilit în Franţa din 2003 şi a revenit la Galaţi chiar pentru acest eveniment. "Astfel de acţiuni sunt foarte binevenite, se poate socializa, se poate dona, se pot trăi momente de bucurie", a spus gălăţeanul.

Câştigători au fost toţi cei prezenţi, chiar dacă doar primii trei au fost premiaţi. La semimaraton, podiumul a arătat astfel: Alina Gherasim - locul 1, Iuliana Lificiu - locul 2 şi Mihaela Milea - locul 3, la feminin; Ştefan Popa - locul 1 (pentru al treilea an consecutiv), Alexandru Bacoşcă - locul 2 şi Lucian Tănase - locul 3. La ştafetă, primele trei locuri au fost ocupate de echipele Run, Aşii Alergării şi Run Smile, iar la cros: Nicoleta Puşcuţă, Cristina Răpişcă şi Silvia Iordache (la feminin), respectiv, Iulian Melniciuc, Ioan Tarciniu şi Iulian Tanvuia. Copiii sub 7 ani au avut propria cursă, toţi fiind premiaţi la final, spre bucuria celor mai mici, care astfel au avut parte de prima lor competiţie, iar iubitorii de animale au putut alerga alături de animalul de companie, într-o cursă specială.

Foto Sonia Baciu și Marius Prisacariu:

Citit 12731 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2017 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.