VOLEI. Despotovski şi Gradinarov vor să continue la Galaţi

VOLEI. Despotovski şi Gradinarov vor să continue la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În mijlocul unei vacanţe binemeritate, după un sezon încărcat pentru echipele din primul eşalon, conducătorii de cluburi şi-au dat întâlnire la FR Volei, pentru stabilirea principalelor date după care se va derula viitorul campionat. A fost stabilit programul campionatului masculin Divizia A1, Arcada Galaţi urmând să deschidă sezonul cu meciul pentru Supercupa României.

Prima partidă oficială va fi cea în care se vor confrunta echipa campioană - Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi - câştigătoarea “Cupei României”, Supercupa urmând să se dispute pe 30 septembrie, locul desfăşurării urmând să fie anunţat ulterior.

În ceea ce priveşte meciurile Campionatului Naţional, acesta vor începe pe 7 octombrie, în prima etapă Arcada având programat jocul cu CSM Bucureşti, la Galaţi. În continuarea etapelor se va juca astfel: cu CSS 2 Baia Mare (nou promovată) - în deplasare, acasă cu Tricolorul Ploieşti, în deplasare la Dinamo, acasă cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, în deplasare cu Ştiinţa Bacău, acasă cu VM Zalău, în deplasare la Unirea Dej, acasă cu Steaua, în deplasare la SCM U. Craiova şi acasă cu Volei Club Banatul Caransebeş. 

Aproape toată lumea, în vacanţă

După un sezon încărcat, încheiat cu câştigarea Cupei (3-0 cu VM Zalău, în finala de la Piatra Neamţ) şi medaliile de bronz în campionat, echipa gălăţeană Arcada a intrat, după 30 aprilie, într-o binemeritată vacanţă. Cu excepţia lui Andrei Spînu, care a jucat cu naţionala României în preliminariile Campionatului Mondial, toţi ceilalţi jucători s-au împrăştiat în toate “cele patru zări”. După încheierea misiunii la “naţională”, a ajuns și Spînu acasă, la Constanţa, unde l-au aşteptat soţia şi băieţelul lor de cinci luni. Din lotul naţional a făcut parte şi Şerban Paşcan, care ulterior a ajuns acasă, la Topliţa.

Căpitanul Filip Despotovki a mers în Macedonia, la ai săi, Rosici, Janici şi Radovici - în Serbia, bulgarii Jekov - la Sofia, iar Gradinarov - la Varna, Caio de Pra şi Armando Danger - în îndepărtatele Brazilia şi Cuba. Jucătorii români Cristudor, Dumitrache şi Laza au urmat drumul “instinctului”, ajungând la familiile lor. După o vreme alături de cei dragi, mulţi dintre aceştia au căutat şi alte zone (staţiuni) unde să îşi petreacă timpul liber, atât de preţios, într-un mod cât mai plăcut.

Două acorduri de principiu

Conducerea clubului va avea mult de lucru, din 15 iunie urmând să-şi intensifice activităţile specifice pregătirii unui nou sezon. “Vor fi demarate discuţii cu jucătorii ce vor să continue la Arcada, de prelungire sau nu a contractelor, abordarea altor jucători care vor dori să evolueze la noi. Deocamdată doar Despotovski şi Gradinarov şi-au dat acordul de principiu pentru a continua la Galaţi. În legătură cu cei trei care au jucat sub formă de împrumut pentru alte cluburi în a doua parte a campionatului trecut, situaţia lor se prezintă astfel: Muscină a fost transferat definitiv la Steaua, iar cu Zahar - împrumutat la clubul bulgar Montana - şi Cerşemba, împrumutat la Piatra Neamţ, se vor purta noi discuţii, de prelungire sau alte transferuri”, ne-a declarat Mirel Zaharescu, managerul clubului gălăţean.

Lotul urmează să se întrunească în jurul datei de 15 august. Dacă în privinţa antrenorului secund, Marian Apostu, continuarea este clară, nu la fel de sigură este prezenţa principalului Nikolai Jeliazkov şi în viitorul sezon, cu acesta existând înţelegeri doar pentru campionatul trecut, iar pentru viitor va trebui parafat un contract nou.

Gh. Arsenie        

Citit 1926 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2017 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.