„Zimbrii” au câştigat trofeul

„Zimbrii” au câştigat trofeul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ediţia 2017-2018 a „Cupei României”, faza judeţeană,  şi-a desemnat câştigătoarea abia după loviturile de departajare, Zimbrul Slobozia Conachi fiind învingătoare pe terenul foarte bun din Schela în faţa celor de la Unirea Braniştea. 

Cele două finaliste au avut meritul lor de fi ajuns până în ultima fază, eliminând din competiţie adversare cu clasări mult mai bune în Liga a IV-a: Braniştea (locul 6) a trecut de SC Oţelul - campioana acestui eşalon, iar Zimbrul (locul 5) de Victoria Independenţa (3). Echilibrul arătat de clasamentul Ligii a IV-a s-a văzut şi în teren, cele două grupări mergând cap la cap până la loviturile de departajare.

„În ciuda faptului că ne aflăm la final de sezon, cele două echipe au luptat cu ardoare pentru trofeu, prima lor prezenţă în ipostaza de finaliste amplificându-le ambiţiile. Până la urmă disputa a fost tranşată la «loteria penaltiurilor», atât de echilibrată a fost”, ne-a spus Liviu Ciobotariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi. 

Scorul a fost deschis de Zimbrul, prin Velicu, iar egalarea s-a produs printr-o execuţie de excepţie, a lui Ciotârcă. Încurajate de un numeros public, echipele şi-au continuat disputa şi în repriza secundă în aceleaşi coordonate, au mai marcat prin Cazacu, respectiv Bursuc, astfel că la finele celor 90 de minute obişnuite a fost tot egalitate: 2-2. Au urmat cele două reprize de prelungiri, nu s-a mai înscris, astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare. 

Aici echilibrul s-a rupt repede, Marin, de la Unirea, ratând primul lovitura de la 11 metri. Celelalte au fost concretizate de Gheorghiţă, Bursuc, Jajiţă şi Aldea (Braniştea), respectiv Popescu, Manea, Sava, State şi Timofte. Astfel, Zimbrul şi-a adjudecat trofeul la scorul de 7-6, după 2-2 (1-1). 

Conducerea AJF a oferit ambelor finaliste cupe, medalii, diplome, mingi, iar câştigătoarea a fost recompensată şi cu un rând de echipament. De asemenea, a fost premiat cel mai bun jucător al finalei: Filoteus Bursuc, de la Unirea. 

Întâlnirea a fost condusă de arbitrul Adrian Viorel Cojocaru, din lotul naţional, ajutat de Adrian Trandafir şi Tiberiu Moraru. Au evoluat formaţiile:

Zimbrul: Iancu - Fl. Grigoraş, Popescu, Lupu, Manea - M. Grigoraş, Ghisman, Cazacu, Sava - Burghelea, Velicu. Au mai jucat: Stan, State, Boghean şi Timofte (antrenor Florin Anghel). 

Unirea: Pascal - Răileanu, Pătraşcu, Marin, Vlad - Lazăr, Munteanu, Gheorghiţă, Bursuc - Sârbu şi Ciotârcă. Au mai jucat: Jajiţă, Morun şi Aldea (antrenor Costache Bunga).

Citit 4370 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2017 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.