Dinamo-Liberec, Un certain regard

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bietul Cristian Nemescu s-a stins exact acum trei ani, pe 24 august 2006, într-un accident provocat de un cetăţean britanic. Fostul regizor de certă valoare a lăsat în urmă câteva scurt-metraje de referinţă, iar filmul California Dreamin’ (nesfârşit) s-a ales cu „Un certain regard” la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de la Cannes.

Aparent, nicio legătură cu rubrica de faţă. Şi totuşi, episodul recent din fotbalul românesc, acel Dinamo – Slovan Liberec, a avut un final forţat, nişte băieţi din tribună ucigând opera sportivă, spectacolul, regizorul. Totuşi, lung-metrajul Dinamo-Liberec 0-2 (nesfârşit) va beneficia de „Un certain regard” din partea UEFA, care va tăia în carne vie, şi nu de la vreun juriu format din critici de film…

* Altfel, seara europeană de joi a echipelor româneşti a fost mai mult decât decentă. Cu puţină şansă, în grupele Europa League vom avea patru formaţii, plus Urziceniul de la masa bogaţilor din Liga Campionilor. Televiziunile îşi freacă bucuroase mâinile – falimentul mai poate aştepta, iar reclamele la seminţe şi bere ar trebui să lucreze din greu pentru ele.

* Probabil că acest domn Jackie Ionescu, fost antrenor timişorean, un tactician strălucit şi aşa mai departe, o fi unul dintre primii trei meseriaşi români în materie de fotbal. Nu ştiu, dar admit că nu-l simpatizez deloc. De aceea pronosticam după turul bun al Timişoarei la Doneţk că în manşa secundă îşi va lua Mircea Lucescu rolul în serios.

Nu mi-a ieşit, însă ulterior am văzut că domnul Jackie a făcut iarăşi o remarcă stupidă: „Ce sfaturi să-i dea Lucescu lui Marica? Dacă ştia ceva, s-ar fi calificat cu Şahtior?” Nu ştiu dacă Il Luce a apucat să-i zică ceva atacantului naţionalei, cert este că tocmai Marica i-a deraiat pe bănăţeni: penalti la 0-0 şi un mare „pa” domnului Ionescu!

* Sunt prea mic pentru a saluta performanţele atletului jamaican Usain Bolt, forţa naturii care a depăşit cu câteva secunde condiţia umană. Şi totuşi o fac! Prefer să nu mai zic nicio vorbă despre antrenorul dinamovist Bonetti, „decapitaţii” de la Comisia Centrală de Arbitri sau despre sârma ghimpată a lui Gigi Becali…

Citit 436 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.