Fotbalul gălățean, la ora bilanțului. Pentru Metalosport a fost un sezon special, de supravieţuire

Fotbalul gălățean, la ora bilanțului. Pentru Metalosport a fost un sezon special, de supravieţuire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa gălăţeană Metalosport a încheiat campionatul Ligii a III-a pe locul al 11-lea. A acumulat 30 de puncte, din 8 victorii, 6 egaluri şi 14 înfrângeri. La finele primei părţi a campionatului, Metalosport se afla cu două poziţii mai sus în clasament, cu 18 puncte. Pentru că a urmat un retur foarte slab (cu minus 12 puncte la "adevăr", faţă de zero în tur), caracteristica generală este că a fost un retur special, un sezon de supravieţuire.

Motivul principal a fost de ordin financiar, de aici rezultând plecarea unor jucători de bază, cazurile lui Cârjă şi Răgălie, dar şi imposibilitatea efectuării unor transferuri, lotul pe ansamblu având foarte mult de suferit. După cum ne spunea antrenorul Mihai Ciobanu, au fost meciuri în care pe banca de rezerve s-a aflat doar un singur jucător!

"Am fost nevoiţi să facem eforturi suplimentare pentru a putea să ne menţinem pe linia de plutire, să ne păstrăm locul în Liga a III-a. Neavând surse financiare, nu am avut nici într-un fel posibilitatea de a aduce doi-trei jucători de valoare, cu care să acoperim posturile deficitare din echipă. În aceste condiţii, le-am acordat credit jucătorilor foarte tineri, având partide în care am folosit câte 6-7 dintre aceştia. De aceea, apreciez drept pozitivă atitudinea jucătorilor faţă de antrenamente şi jocuri, chiar în condiţiile neajunsurilor existente. Am reuşit să ne menţinem într-o competiţie naţională, unde îi aşteptăm şi pe cei de la SC Oţelul, pentru a mări fondul de jucători, iar prin competiţie aceştia să progreseze şi să readucă fotbalul gălăţean la cotele dorite de numeroşii săi suporteri”, a spus Mihai Ciobanu.

Final cu neprezentare

Tot din cauza lipsurilor financiare, Metalosport a bifat şi un episod negativ, fără precedent în istoria fotbalului gălăţean: meci acasă, pierdut prin neprezentare, în ultima etapă! Latura pozitivă a sezonului recent încheiat a fost un parcurs notabil în "Cupa României", unde Metalosport a ajuns până în "16"-imile competiţiei naţionale. A eliminat trei echipe: Voinţa Ion Creangă (Neamţ), Transdor Tudora (Botoşani) şi SC Bacău, după care a pierdut meciul cu Luceafărul Oradea (0-1), în urma unui penalti.

Lotul finalului de sezon arăta astfel: Olteanu, Al. Constantinescu - Oprea, Stancu, Gâţă, Teleagă, Sevastian, Apostol, Medinţă, Milea, Munchiu, I. Chiriac, Iancu, Zaharia, Istrate, Mihu, M. Chiriac şi I. Constantinescu.

Citit 2353 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2017 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.