HOCHEI | Start în pregătiri, cu o nouă conducere tehnică. Schimbare de antrenori la CSM Dunărea

HOCHEI | Start în pregătiri, cu o nouă conducere tehnică. Schimbare de antrenori la CSM Dunărea
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Echipa de hochei CSM Dunărea şi-a reluat antrenamentele, deocamdată într-o formulă restrânsă a lotului, sub conducerea hocheistului Vitali Donika, care va fi antrenor secund, în timp ce Cornel Chiriţă revine ca principal.

Antrenorul principal din sezonul trecut, Marius Trandafir, s-a retras de la conducerea tehnică a echipei de seniori, decizie explicată prin motive de ordin personal, astfel că Mihai Brandabur a fost nevoit să stabilească un nou colectiv de antrenori. L-a ales pe Cornel Chiriţă ca antrenor principal, care îl va avea ca secund pe Vitali Donika, ucraineanul care a jucat pentru Dunărea în ultimele trei sezoane.

Chiriţă a mai fost antrenor principal spre finalul sezonului 2014-2015, încheiat cu obţinerea primului titlul de campioană de către Dunărea. În sezonul trecut, Cornel Chiriţă a reuşit o performanţă notabilă ca antrenor principal al echipei naţionale de juniori sub 18 ani: câştigarea în Coreea de Sud a Grupei A, Divizia II, a Campionatului Mondial, obţinând astfel promovarea în Divizia I, Grupa B. "În principiu, am ajuns la un acord cu Chiriţă ca antrenor principal şi Donika secund. Mâine ar trebui să definitivăm totul şi să chemăm jucătorii la pregătiri, în două zile sper să-i avem pe toţi la antrenamente”, a declarat Brandabur.

Donika, doar antrenor

În ceea ce-l priveşte pe Vitali Donika, ajuns la vârsta de 35 de ani, în principiu acesta renunţă la activitatea de jucător. “Donika va fi doar antrenor secund, este posibil totuşi să şi intre la unele meciuri, dacă situaţia o va impune, dacă va fi nevoie de el pe gheaţă”, a precizat Brandabur.

Antrenor secund în a doua parte a sezonului trecut, Irimia Gherghişan va ocupa funcţia de manager de echipament.

Grupul de hocheişti aflat în Galaţi şi-a început antrenamentele de luni, sub conducerea lui Donika. Au venit deja şi noile achiziţii, fraţii ucraineni Andrei (37 de ani) şi Anton Butochnov (34 de ani), ultimul având din acest an şi cetăţenia română. Conform lui Mihai Brandabur, a semnat cu Dunărea şi Lajos Nyerges, maghiarul cu cetăţenie română din acest an, care a jucat sezonul trecut la Progym Gheorgheni.

Cu Marius Trandafir ca antrenor principal sau secund, CSM Dunărea a câştigat, în ultimele trei sezoane, de două ori titlul de campioană şi o dată "Cupa României".

Citit 3624 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2017 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.