VOLEI | Experienţă de neuitat pentru juniorii gălăţeni

VOLEI | Experienţă de neuitat pentru juniorii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Timp de opt zile, un grup de tineri care practică voleiul la CS Şcolar Galaţi s-a aflat în Serbia - una dintre ţările europene în care voleiul este la cote înalte. Unul dintre argumente este acela că forurile din ţara de peste Dunăre acordă cea mai mare atenţie acestei frumoase discipline sportive. În ultimii ani, a devenit o tradiţie ca în Serbia să se organizeze, cu regularitate, campusuri internaţionale de pregătire pentru tinerii voleibalişti.

O astfel de acţiune a avut loc şi anul acesta, în orăşelul Ivanjica - o localitate cu doar 20.000 de locuitori, aflată la sud de capitala Belgrad. Organizatorii le-au oferit participanţilor trei perioade, de câte o săptămână. În total, au venit la instruire peste două sute de tineri, din mai multe ţări europene, printre care Franţa, Italia, Germania, dar şi România. Din ţara noastră a ajuns, în ultima perioadă (27 iulie - 3 august), un grup de sportivi de la CS Şcolar, însoţiţi de profesorii Neluţa şi Marian Apostu.

Prezenţa copiilor gălăţeni a fost facilitată de Nikola Rosici (fost jucător la Arcada, în sezonul trecut) şi Alexander Atanasevici, componenţi ai comitetului de organizare, ambii jucători în lotul naţional. Timp de opt zile, gălăţenii s-au bucurat de cele mai bune condiţii de instruire în tainele voleiului. Au avut un program cu câte două antrenamente pe zi, supravegheate de tehnicieni sârbi. De asemenea, programul a fost completat de o serie de activităţi complementare şi variate, precum reprize de nataţie, cursuri de limba engleză şi seri distractive. După parcurgerea cursurilor, tinerii au primit diplome de participare, cu iz de brevet pentru practicarea acestei frumoase discipline sportive.

Grupul gălăţean a fost alcătuit din 11 fete şi doi băieţi (cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani): Ioana Axinte, Irina Munteanu, Eva Călin, Cătălina Pascal, Laura Vârgolici, Sara Călin, Larisa Nicolau, Alexandra Lăţcan, Alexa Toma, Maria Vlaicu, Miruna Aram, Adrian Apostu şi Silviu Grigoraş.

Deplasarea în Serbia s-a efectuat cu sprijinul conducerii CS Şcolar (director Adriana Neofit), dar şi al părinţilor.

Altfel, „liberoul” Nikola Rosici va putea fi văzut jucând în campionatul Diviziei A1 şi în viitorul sezon, el transferându-se de la Arcada la SCM U Craiova.

Citit 1790 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.