Oţelul: 1-2 cu Delta Tulcea

Oţelul: 1-2 cu Delta Tulcea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia gălăţeană de prim eşalon s-a zbătut în van şi cu echipa de matineu din Tulcea, pierzând pe teren propriu cu scorul de 2-1 * Toate golurile s-au marcat în prima repriză, iar după pauză Iorga a irosit o lovitură de pedeapsă *

OŢELUL GALAŢI – DELTA TULCEA 1-2 (1-2)

Meci disputat miercuri după-amiază;

Stadionul „Oţelul” – 250 spectatori;

Au marcat: Paraschiv 12’ / Pantelie 6’, 26’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Cârjă, Sârghi (71’ David), Jelev (46’ Costin), Siminic (46’ Ilie) – Giurgiu (62’ Viglianti), Neagu (64’ Râpă) – Ibeh (46’ Iorga), Paraschiv (46’ Matei), Sălăgeanu (46’ Antal) – Axente (71’ Tănasă). Antrenor: Dorinel Munteanu;

DELTA: Olteanu (86’ Enache) – Petean, Mişelaricu, Grigorov, V. Creţu (86’ Bratu) – Larie, Coconaşu (21’ Cozma / 59’ Postelnicu), Lucan (59’ Horovei), N. Creţu (46’ Macare) – Costescu (61’ Borza), Pantelie (78’ Judeanu). Antrenor: Constantin Gache;

Au arbitrat: Viorel Cojocaru – Florian Vişan, Lucian Lupoaie (toţi din Galaţi).

Paraschiv şi cam atât

Şase modificări a făcut Dorinel Munteanu în trupa cu care s-a afişat la „amicalul” cu Delta Tulcea, mutat pe propria arenă după ce natura îşi bătuse joc, cu o noapte înainte, de gazonul grupării de eşalon inferior. Poate cea mai mare surpriză - apariţia junelui Ionuţ Neagu lângă Giurgiu, la acoperire.

„Haideţi, jucăm serios!”, le-a strigat căpitanul Paraschiv colegilor, însă l-au auzit taman băieţii din Deltă, care au deschis scorul la şase minute după fluierul de start. O minge trimisă în bară de Petean a ajuns la Pantelie, iar Kolev n-a mai avut ce să facă decât s-o culeagă, uluit, din aţe.

Gluma n-a durat decât tot pe-atâta, însuşi Para izbutind egalarea cu o „plasată” de la 15 metri. „Măcar în amicale să batem”, au răsuflat uşuraţi oamenii veniţi în tribune. 

Iorga a ratat de la 11 metri

Deschiderea de scor n-a fost însă proba de umor care să pipereze spectacolul. Delta, cu o linie de clasament imaculată după trei runde de matineu, chiar i-a dat de înţeles Oţelului că, dacă nu se trezeşte, poate face schimb de locuri în vara viitoare.

Acelaşi Pantelie a făcut 1-2 după ce a scăpat şmechereşte de apărarea gălăţeană şi de Kolev (26’), iar pana de încredere din vestiarul roş-alb-albaştrilor a făcut ca Iorga să rateze un penalti scos de Giurgiu (55’).

Birjăriţi de fanii care nu puteau trece cu vederea că favoriţii se împiedică în faţa unor necunoscuţi, precum Mişelaricu, Coconaşu şi Judeanu, elevii lui Dorinel au pedalat în gol de ca şi cum le-ar fi şters cineva cunoştinţele fotbalistice. Să pierzi 1-2 cu Tulcea este mai mult decât frustrant!

Şapte absenţi motivaţi

Munteanu a avut din start o misiune incomodă la joaca fără puncte de ieri, cu tulcenii lui Gache. I-au lipsit şapte oameni pe care este posibil să nu se bazeze nici vineri seară, la meciul-test cu Rapid Bucureşti.

Dacă Abraham şi Pătraş sunt la loturile naţionale, ex-iugoslavii Mojsov, Golocevac, Perendija şi Baotici, dar şi camerunezul N’Kongue au plecat în ţările de baştină pentru a-şi reînnoi vizele de România.

„Este o situaţie care în mod normal nu trebuia să se întâmple, dar n-avem ce face. Asta-i problema cu jucătorii extra-comunitari”, a comentat tehnicianul Oţelului.

Ca să aibă rezervă de portar, Dorinel l-a promovat pentru acţiunea de ieri după-amiază pe Alexandru Burloiu – de la echipa a doua, fiul lui Sorin, fost portar şi arbitru de Liga I.

Comentariu foto: „Oţelarii” au încasat-o şi de la Delta Tulcea, o divizionară secundă, cu scorul de 2-1!

Citit 1248 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.