Arcada, start în pregătirile noului sezon

Arcada, start în pregătirile noului sezon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

S-a încheiat vacanţa şi pentru echipa de volei Arcada Galaţi, medaliată cu bronz în ediţia trecută a primei ligi şi câştigătoare a Cupei României. La reunirea lotului au fost prezenţi 11 jucători.

Sub comanda antrenorului Nikola Jeliazkov, ajutat de Marian Apostu, la primul antrenament au participat Filip Despotovski, Andrei Spînu, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, George Zahar – care au jucat la Arcada şi sezonul trecut, plus şase dintre nou-transferaţi: Marian Bala, Luka Suljagici, Dima Filippov, Lukas Viktor Ferreira Rangel, Adrian Gontariu şi Jani Jeliazkov. Au lipsit, motivat, Nikola Kovacevici – pentru rezolvarea problemei vizei şi Neven Majtorovici – convocat la lotul Serbiei, care se pregăteşte pentru participarea la Campionatul European.

După reacomodarea la efort, în această săptămână, cât şi în următoarea, vor avea loc câte două antrenamente pe zi, cu accent pe acumulările fizice, inclusiv în sala de forţă, aşa cum s-a întâmplat ieri după-amiază.

Cantonament la Cheile Grădiştei

De duminica viitoare, „cartierul general” se va muta la Cheile Grădiştei, unde echipa gălăţeană s-a pregătit şi în ultimele perioade precompetiţionale. Acolo se va continua pregătirea fizică, dar va intra în program şi mingea, la antrenamentele specifice. De precizat că la antrenamente sunt prezenţi şi doi juniori, din pepiniera CS Şcolar.

„De pe acum, stafful tehnic s-a preocupat şi de organizarea mai multor meciuri de verificare, pentru realizarea omogenizării echipei, atât de necesară într-o competiţie de anduranţă. Nu vor lipsi nici partidele din tradiţionala «Cupa Arcada». Apoi va avea loc startul oficial, cu disputarea Supercupei României, programată la Ploieşti, pe 30 septembrie. Parteneră va fi Volei Municipal Zalaău, campioana en-titre, iar noi venim din postura de câştigători ai Cupei. O săptămână mai târziu va fi prima confruntare în Campionatul Diviziei A1, meci ce va avea loc la Galaţi, în compania CS Municipal Bucureşti. Ne aşteaptă un sezon încărcat, plin de responsabilităţi, deoarece vom juca pe trei planuri: campionat, unde ne dorim o clasare cât mai bună pe podium, Cupa României, dar şi competiţia internaţională «CEV Cup», unde vom juca direct în turul doi, cu cehii de la Volley Kladno. Echipa noastră este capabilă de realizarea unor performanţe notabile. Avem lot valoros, avem condiţii, avem staff tehnic capabil. Nu ne lipseşte nimic pentru a obţine rezultatele pe care ni le dorim. Sperăm cu toţii că aşa va fi”, ne-a declarat Mirel Zaharescu, managerul echipei.

 

Citit 1424 ori Ultima modificare Miercuri, 16 August 2017 21:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.