Gălăţeanca Patricia Ţig a ratat calificarea în turul secund preliminar al US Open
Foto: sursa foto Internet

Gălăţeanca Patricia Ţig a ratat calificarea în turul secund preliminar al US Open
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Gălățeanca Patricia Țig a ratat calificarea în turul al doilea al preliminariilor turneului de Grand Slam de la US Open. Țig a fost învinsă, scor 7-6 (11), 1-6, 6-2, de italianca Georgia Brescia.

Primul set al meciului a fost foarte echilibrat, cele două adversare și-au câștigat serviciile, reușind câte un singur break. Țig a avut două mingi de break și set nefructificate la 6-5, dar italianca a câștigat pe propriul serviciu și a trimis meciul în tie-break. Țig a dominat începutul tie-breakului, a condus cu 3-0 și 6-3, dar a ratat cele trei mingi de set, ca apoi adversarele să meargă cap la cap până la 11-11. Brescia a câștigat punctul pentru 12-11 și a făcut breakul cu care a închis setul. Al doilea act a fost dominat în totalitate de gălățeancă, adversara reușind să câștige doar șase puncte pe tot parcursul setului. În decisiv, situația a fost aproape identică setului doi, dar pentru italiancă. Brescia a condus cu 3-0, Țig a reușit să facă breakul la 3-1, dar apoi a cedat două gameuri la rând, reușind să mai câștige un game, pe propriul serviciu.

Pentru gălățeancă a fost a treia prezență în turneul american. În 2015, Țig (locul 116 WTA la acel moment) a evoluat în calificări, unde s-a oprit în turul secund, după ce a pierdut în fața niponei Mayo Hibi (locul 177 WTA). Anul trecut, Țig (locul 128 WTA) s-a aflat direct pe tabloul principal, dar a fost învinsă în turul inaugural de germanca Laura Siegemund (locul 27 WTA la acel moment).

 


Gălăţeanca Patricia Ţig, locul 129 WTA, va juca în calificările ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, dotat cu premii totale de 50,4 milioane de dolari. Ţig, cap de serie 19, o va avea ca adversară pe italianca Georgia Brescia (locul 206 WTA). Întâlnirea, o premieră între cele două jucătoare, se va disputa astăzi.

Pe tabloul de calificări se mai află trei românce, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Cadanţu şi Irina Bara. 

Citit 1083 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2017 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.