Cât mai multe meciuri de verificare

Cât mai multe meciuri de verificare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru echipele gălăţene de handbal se apropie startul în noul sezon competiţional, motiv pentru intensificarea pregătirilor. În weekend, cele două formaţii CSU Danubius au susţinut meciuri de verificare. Fetele au evoluat pe teren propriu, în timp ce băieţii au fost prezenţi la un turneu organizat la Bacău.

Echipa feminină a primit vizita  constănţencelor de la CSU Neptun, care evoluează în eşalonul secund. Meciul s-a disputat la Sala „Dunărea” şi a fost câştigat de formaţia din primul eşalon cu un scor clar: 32-22. S-au jucat 60 de minute, plus o repriză suplimentară, în care ambele grupări şi-au trimis în teren întregul lot de jucătoare.

După şase înfrângeri cu echipe colege de eşalon, elevele antrenorului Valeriu Costea au reuşit un prim succes, care le poate asigura încredere în potenţialul lor, un succes de care credem că aveau nevoie.

Până la startul noului sezon (6 septembrie), în compania echipei din oraşul vecin - Dunărea Brăila, pe teren propriu - gălăţencele vor mai susţine un meci, cu HM Buzău (miercuri, 31 august).

Tehnicianul gălăţean a folosit întregul lot, în meciul din weekend (mai puţin pe Dajana Jovanoska, încă indisponibilă): Emilia Anghel, Roxana Caragea, Elena Şerban - Daciana Balaban, Cristina Marcu, Iulia Artean Stroia, Mădălina Conache, Elena Livrinikj, Denisa Şelever, Andreea Taivan, Andreea Mihart, Cristina Clisu, Nicoleta Safta, Tamara Bokarici, Alla Sheiko, Raluca Tănasă, Ana Maria Goga.

Echipa masculină, două meciuri la Bacău

Antrenorul Florin Andronic şi elevii săi au ajuns la Bacău, pentru primele meciuri de verificare. Aflată la început de drum, CSU Danubius a înregistrat două înfrângeri şi a rămas cu multe învăţăminte, atât de necesare într-o competiţie. În prima zi, a jucat cu Ştiinţa Municipal Bacău, o echipă care şi-a anunţat deja intenţia de promovare. Scorul a fost 35-19 pentru gazde, pentru ca a doua zi, cu HCM Buzău, disputa să fie mult mai echilibrată: 25-27.

Pentru a încerca o intensificare a pregătirilor, până la startul în noul sezon (17 septembrie), gălăţenii mai au planificate încă patru examene. Pe 4 şi 5 septembrie, va fi o „dublă” cu HCM Medgidia (tot din eşalonul secund), apoi cu prim-divizionarii de la CSM Focşani.

În legătură cu noul campionat, CSU Danubius va juca în Seria Est, în care iniţial s-au înscris zece echipe, însă una s-a retras, astfel că fiecare participantă va sta câte o etapă. În primele două etape, gălăţenii vor juca, acasă, cu Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Braşov, iar în a doua, în deplasare, la HC Atletico Alexandria. Programul complet va fi comunicat de federaţia de specialitate în cursul acestei săptămâni.

Citit 942 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2017 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.