În baschetul gălățean, încă un TRANSFER. Al şaptelea jucător sosit la echipa masculină Phoenix

În baschetul gălățean, încă un TRANSFER. Al şaptelea jucător sosit la echipa masculină Phoenix
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Clubul de baschet Phoenix îşi continuă activitatea pentru formarea lotului cu care echipa masculin va aborda sezonul 2017-2018 al Ligii Naţionale. Cel mai recent transfer este cel al americanului Marcel White.

White, originar din Florida, are 24 de ani, 1,98 m înălţime şi joacă pe postul de extremă. Din 2013 a evoluat la echipa Universităţii Jacksonville, unde în ultimul sezon a reuşit medii statistice de 13,8 puncte, 2,8 recuperări şi 1,1 pase decisive. Conform agenţiei de impresariere a lui White, acesta ar mai fi avut o ofertă, de la un club din Europa, dar a acceptat-o pe cea a Phoenix, astfel că debutul european şi-l va face la Galaţi.

White se alătură celorlalţi şase jucători care au semnat relativ recent prelungiri de contracte - americanii Tony Gugino şi Phillip Miller, sârbul Marko Pavlovici (toţi aflaţi la al doilea sezon la Phoenix), respectiv lui Cătălin Petrişor, jucător transferat de la CSM CSU Oradea, precum şi americanilor Cameron Rundles şi Vashil Fernandez.

În ceea ce îi priveşte pe jucătorii români din sezonul trecut, conducerea clubului a precizat că sunt în discuţii avansate cu o parte dintre ei, iar sigure sunt plecările lui Cătălin Vlaicu şi Andrei Vizitiu, care au semnat deja cu alte echipe.

Echipa masculină, antrenată de Florin Nini, va susţine primul meci oficial, în cadrul „Cupei României”, pe 30 septembrie, cu Dinamo, pe teren propriu, iar returul urmează să se dispute pe 4 octombrie, la Bucureşti. Liga Naţională va începe în weekendul 7-8 octombrie, iar primul meci al gălăţenilor se va disputa pe teren propriu, cu BC  Mureş Tg. Mureş.

Cătălin Petrişor, la "Europene"

Baschetbalistul Cătălin Petrişor, component al echipei naţionale de seniori, va participa la Campionatul European care se va desfăşura în perioada 31 august -7  septembrie, la Cluj. Naţionala României face parte din Grupa C, alături de Spania, campioana en-titre, Croaţia, Muntenegru, Cehia şi Ungaria, meciurile României urmând să se desfăşoare în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, după următorul program: vineri, România - Cehia; sâmbătă, România - Croaţia; luni, România - Spania; marţi, România - Ungaria, toate de la ora 20,30, iar joi, 7 septembrie, de la ora 20,45, România - Muntenegru. TVR va transmite în direct toate meciurile Grupei C, precum şi jocurile programate în fazele finale, care vor avea loc la Istanbul (8-17 septembrie).

România, locul 19 la "Universiadă"

Naţionala de tineret a României a încheiat pe locul 19 în Campionatul Mondial universitar de la Taipei. Cu o grupă foarte dificilă, în care a reuşit o singură victorie (103-71 cu Emiratele Arabe Unite) şi patru înfrângeri (60-72 cu Cehia, 72-74 cu Estonia, 62-120 cu SUA şi 53-71 cu Argentina), România a jucat pentru clasament, locurile 17-24, unde a înregistrat două victorii (89-61 cu Mozambic şi 87-75 cu Japonia) şi o înfrângere (50-74 cu Ungaria). Din lotul antrenat de Florin Nini a făcut parte şi gălăţeanul Andrei Petică, jucător al echipei Phoenix.

Citit 1619 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2017 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.