CSM Dunărea începe campionatul în deplasare. S-a stabilit PROGRAMUL competiţional

CSM Dunărea începe campionatul în deplasare. S-a stabilit PROGRAMUL competiţional
CSM Dunărea, în sezonul trecut
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă, CSM Dunărea Galaţi, locul 3 în ediţia precedentă, va avea un program mai relaxat în acest sezon, în contextul în care va participa doar în competiţia internă, după ce anul trecut a evoluat în trei competiţii diferite: Liga Naţională, Liga Erste (fosta Liga Mol, unde în acest an se află două echipe din România, SC Miercurea Ciuc şi Corona Braşov) şi Cupa Continentală.

În Liga Naţională se află şase echipe: SC Miercurea Ciuc, Steaua, Corona Braşov, Progym Gheorgheni, Sportul Studenţesc şi CSM Dunărea. Acestea vor juca fiecare cu fiecare, de câte şase ori. În primele două tururi, etapele sunt duble. Primele patru echipe vor merge apoi în play-off, în semifinale.

Pentru CSM Dunărea, meciurile primului tur vor începe cu o dublă în deplasare, cu Steaua, pe 15 şi 16 septembrie, la Braşov.

Din cauza programului din Liga Erste, o parte dintre jocurile cu Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc se vor disputa în avans ori în devans. Astfel, pe 18 şi 19 septembrie, respectiv, pe 10 octombrie, la Galaţi se va juca, în avans, cu formaţia Corona Braşov, iar apoi pe 23 şi 24 septembrie, tot acasă, va avea loc “dubla” cu Sportul Studenţesc. Dunărea va juca, în deplasare, la Miercurea Ciuc, pe 30 septembrie şi 1 octombrie, iar primul tur îl va încheia pe teren propriu, pe 13 şi 14 octombrie, cu Progym Gheorgheni.

În primul retur, CSM Dunărea va juca la Galaţi, pe 27 şi 28 octombrie, cu Steaua. “Dubla” cu Sportul Studenţesc se va disputa pe 4 şi 5 noiembrie, acasă, deşi etapa este considerată în deplasare, iar pe 9 şi 10 noiembrie va întâlni Miercurea Ciuc (acasă). Meciurile cu Corona din retur se vor disputa abia anul viitor, pe 19 şi 20 ianuarie.

Campionatul va continua cu o parte dintre meciurile cu Progym (deplasare, 1 şi 2 decembrie), apoi CSM Dunărea va juca cu Sportul Studenţesc (acasă, pe 6 şi 7 decembrie), Steaua (deplasare, 8 decembrie, şi acasă, 10 decembrie).

În ianuarie 2018 se vor disputa jocurile celui de-al doilea retur, astfel: cu Miercurea Ciuc (deplasare, 12 ianuarie, respectiv, acasă, 13 ianuarie),Corona (deplasare, 11 ianuarie), Progym (acasă, 2 februarie, respectiv, deplasare, 4 februarie).

Echipele calificate în semifinale vor juca în sistem play-off, „cel mai bun din cinci meciuri”, după formula 1 cu 4 (semifinala 1) şi 2 cu 3 (semifinala 2). Echipele calificate în finala mare joacă în sistem play-off „cel mai bun din şapte meciuri”, iar echipele învinse îşi vor disputa finala mică, în sistem play-off „cel mai bun din cinci meciuri”. Echipele clasate pe locurile 5 şi 6 vor juca în sistem play-off „cel mai bun din cinci meciuri”.

Citit 1012 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2017 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.