Echipele Phoenix, reunire cu multe noutăţi

Echipele Phoenix, reunire cu multe noutăţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Atât formaţia feminină, cât şi cea masculină de la Phoenix Galaţi au luat, luni seară, startul în pregătirile pentru următor sezon al Ligii Naţională.

La echipa feminină, au fost prezente toate jucătoarele din lot, inclusiv cele transferate în această vară, dar şi câteva junioare de la LPS, care din acest sezon au şansa să se afirme în prima ligă. Lotul cu care Phoenix va aborda noul sezon este format din patru străine, transferate în luna trecută, americanele Mariah King, Alyyah Kilpatrick şi Carolee Dillard, plus bosniaca Miljana Dzombeta, alături de româncele Alexandra Dumitrache şi Florentina Grigoraş (care şi-au prelungit contractele cu formaţia gălăţeană), junioarele Alina Stan, Claudia Cristea, Maria Vreme, Denisa Zaharia, Andreea Banaga, Flavia Tofan, Maria Nicolae, Iulia Păun şi cea mai recentă achiziţie, internaţionala gălăţeană Alina Crăciun.

Aceasta din urmă are 23 ani, 1,94 m înălţime, a fost formată de antrenoarea Andrada Miron la LPS şi evoluează pe postul de pivot. În sezonul trecut a jucat la Olimpia CSU Braşov şi CSM Satu Mare, înregistrând următoarele medii statistice: 5,11 puncte, 2,89 recuperări şi 1,23 pase decisive, în cele 35 de meciuri jucate. Debutul la senioare şi l-a făcut cu Olimpia Bucureşti, apoi a jucat la ICIM Arad (2013-2015), iar în sezonul 2015-2016 a evoluat la echipa La Glaciere (liga a treia franceză). Alina Crăciun este componentă a echipei naţionale de senioare, alături de care a participat la EuroBasket, în 2015.

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că echipa se află în reconstrucţie. “Am aşteptări de la aceste fete. Suntem nerăbdători să vedem de unde pornim, ne aflăm într-un proces de construcţie, dar cred că în câteva săptămâni ne putem stabili exact nivelul. Primul nostru obiectiv pentru acest sezon este să evităm retrogradarea, pentru că va fi cu siguranţă un an de tranziţie. Apoi, în timpul campionatului, vom vedea cum vor evolua lucrurile”, a declarat tehnicianul.

Primul meci oficial va avea loc pe 27 septembrie, în cadrul “Cupei României”, când Phoenix va juca în deplasare, la CS Universitatea Alba Iulia - echipă nou-promovată.

Echipa masculină, în formulă restrânsă

Tot luni, sub comanda “secundului” Bogdan Bălănică, a fost primul antrenament al echipei masculine, cu un lot într-o formulă restrânsă. La reunire au fost prezenţi patru străini, americanii Tony Gugino şi Phillip Miller, sârbul Marko Pavlovici (care şi-au prelungit contractele cu gruparea gălăţeană) şi Marcel White - cel mai recent jucător transferat la Phoenix, juniorii gălăţeni Robert Stan, Mihai Grecu şi Vlad Gheţău, care au jucat sezonul trecut la combinata Phoenix-LPS din liga secundă, precum şi Mihai Măciucă, venit de la Steaua.

A lipsit motivat Cătălin Petrişor, aflat la “Europene” cu echipa naţională, în timp ce Cameron Rundles este aşteptat să ajungă la Galaţi joi, iar Vashil Fernandez, la o dată ulterioară, acesta mai având de rezolvat câteva aspecte legate de viza de intrare în ţară.

Lotul nu este încă finalizat, cei din conducerea clubului fiind în discuţii avansate cu încă trei jucători, doi români şi un străin.

Echipa masculină a Phoenix va susţine primul meci oficial, în cadrul „Cupei României”, pe 30 septembrie, cu Dinamo, pe teren propriu.

Până atunci, pe 16 şi 17 septembrie, la Galaţi, se va disputa o “dublă” amicală, cu Politehnica Iaşi, ca apoi, în weekendul următor, Phoenix să participe la un turneu, la Piteşti.

Citit 1444 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.