Primul român semifinalist la US Open, după Ilie Năstase

Primul român semifinalist la US Open, după Ilie Năstase
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Horia Tecău s-a calificat în semifinalele de dublu masculin şi mixt, după ce l-a învins de două ori pe brazilianul Bruno Soares şi a reuşit astfel cele mai bune rezultate ale sale din acest an în turneele de Mare Şlem.

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/ Jean-Julien Rojer s-a calificat în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce i-a învins pe campionii en-titre, Jamie Murray/ Bruno Soares (Marea Britanie/ Brazilia), cu 6-1, 6-2, la arenele Flushing Meadows din New York.

Tecău şi Rojer, capi de serie numărul 12, s-au impus în doar 62 de minute, ambii fiind în premieră semifinalişti la US Open. Cei doi au un titlu de Grand Slam în palmares, în 2015, la Wimbledon, iar acum au un bilanţ pe care foarte puţini alţi sportivi l-au mai reuşit, prezenţe în semifinale la toate cele patru turnee de Grand Slam.

De asemenea, Tecău a devenit primul român care ajunge în semifinalele de la US Open, într-una din probele principale, ale băieţilor, după Ilie Năstase (1976).

În semifinale, urmează un meci cel puţin la fel de greu: Tecău şi Rojer se vor confrunta cu favoriţii 1, perechea Henri Kontinen/ John Peers (Finlanda/ Australia). Pe partea cealaltă a tabloului, Feliciano Lopez şi Marc Lopez îi vor întâlni pe fraţii Bob şi Mike Bryan.

Titlul câştigat la Winston-Salem în săptămâna premergătoare US Open a fost unul foarte important pentru moralul echipei româno-olandeze, astfel că Tecău şi Rojer sunt acum într-o serie de opt victorii consecutive şi se apropie de o nouă calificare la Turneul Campionilor de la Londra, pe care l-au câştigat în 2015, dar la care au lipsit anul trecut. Ei sunt acum pe locul 6 în clasamentul pentru Londra.

Semifinală şi la mixt

Alături de americana CoCo Vandeweghe (SUA), Horia Tecău s-a calificat şi în semifinalele probei de dublu mixt de la US Open, după ce l-a învins din nou pe Bruno Soares, care aici a făcut pereche cu Timea Babos (Ungaria), cu 4-6, 6-1, 10-8.

Anul trecut, Tecău şi Vandeweghe au ajuns în finala de la Australian Open. Românul are un titlu de Grand Slam la dublu mixt, cucerit în 2012 la Melbourne, alături de altă americană, Bethanie Mattek-Sands, şi o altă finală la Australian Open, jucată alături de indianca Sania Mirza.

În semifinale la Flushing Meadows, Tecău şi Vandeweghe vor întâlni principalii favoriţi, Martina Hingis (Elveţia) şi Jamie Murray (Marea Britanie), victorioşi cu 6-3, 2-6, 10-8 în sfertul jucat contra perechii Abigail Spears/ Juan Sebastian Cabal (SUA/ Columbia).

În cealaltă semifinală se întâlnesc Anastasia Rodionova/ Oliver Marach (Australia/ Austria) şi Hao-Ching Chan/ Michael Venus (Taiwan/ Noua Zeelandă, cap de serie 3).

Altfel, CoCo Vandeweghe este angrenată şi în turneul de simplu, unde, miercuri seară, în ”sferturi”, s-a impus în fața Karoline Pliskova (Cehia, numărul 1 WTA), scor 7-6 (4), 6-3. În semifinală, Vandeweghe o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre americanca Madison Keys și Kaia Kanepi (Estonia). Cealată semifinală se va disputa între americancele Venus Williams și Sloane Stephens. 

Citit 1139 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2017 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.