Halep, încrezătoare în forţele ei, la Wuhan. Românca este foarte aproape de primul loc mondial

Halep, încrezătoare în forţele ei, la Wuhan. Românca este foarte aproape de primul loc mondial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Jucătoarea româncă Simona Halep, locul 2 în ierahia mondială, va juca, din nou, cu “trofeul” pe masă, la primul turneu asiatic al anului, Wuhan, dotat cu premii totale de 2.666.000 dolari, unde va evolua direct în turul secund.

Simona, al cărei obiectiv declarat este urcarea pe primul loc în clasamentul tenisului feminin profesionist, spune că este aproape, dar, totodată, departe de el, dar că este încrezătoare în forţa sa. “Am ales să joc la Wuhan pentru că este un turneu mare şi aveam nevoie de un pic de odihnă după sezonul american al US Open. Aşa am făcut în fiecare an şi am venit aici la primul turneu (n.r. al sezonului asiatic), iar după acesta voi merge la Beijing. Sper să joc mai bine ca anul trecut, dar nu o să fie uşor, pentru că tabloul e dificil. Vreau să dau tot ce am mai bun la fiecare meci şi să mă gândesc numai la jocul meu şi nu la rezultat. Simt un pic de oboseală, ne apropiem de finalul sezonului, dar încă am destulă energie să joc, să concurez. Sunt bucuroasă că sunt sănătoasă, nimic nu mă deranjează, trebuie să fiu concentrată la fiecare meci şi să joc cât de bine pot. Mai am un obiectiv anul acesta, să devin numărul 1 mondial, ştiu că sunt aproape, dar departe în acelaşi timp, ştiu că trebuie să câştig ceva ca să ajung acolo. Încerc să nu mă gândesc la rezultate şi la acest obiectiv, dar bineînţeles că e în mintea mea în fiecare zi şi lucrez pentru asta din greu”, a declarat Halep pentru site-ul WTA.

Românca o poate depăşi pe Garbine Muguruza, actualul lider, faţă de care se află la doar 150 de puncte, chiar după turneul de la Wuhan, dacă va câştiga competiţia, iar iberica nu va ajunge în finală, sau dacă va juca finala, în timp ce Muguruza nu va depăşi “optimile”. Halep are un traseu relativ bun. Va intra direct în turul secund de la Wuhan, unde va juca împotriva învingătoarei din meciul Daria Kasatkina (Simona o conduce cu 2-0 în meciurile directe, cu ultima victorie anul acesta, la Roland Garros) - Alison Riske (s-au întâlnit o singură dată în 2015 la Roma, cu victoria Simonei). Tot pe partea de tablou a româncei se află şi Anastasija Sevastova, care are un prim tur dificil cu Ekaterina Makarova. În sferturi, Simona ar putea să o întâlnească pe Dominika Cibulkova, însă nu trebuie dată la o parte nici Kerber care, deşi are un prim meci greu cu Caroline Garcia, ar putea consolida pe traseul bun de la Tokyo şi să adauge alte câteva victorii.

Pe tabloul principal la Wuhan se mai află două românce. Monica Niculescu, venită din calificări, o va întâlni pe belgianca Kiki Bertens, în timp ce Sorana Cîrstea urma să joace, ieri, cu Yafan Wang.

 

Citit 1521 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2017 05:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.