BASCHET | Spectacol şi incertitudine la Galaţi
Foto: Sonia Baciu

BASCHET | Spectacol şi incertitudine la Galaţi
Phoenix - performanţă fără bani pentru viitor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fetele de la Phoenix s-au calificat în turneul final al „Cupei României”, băieţii sunt la un meci de un loc în F8


Echipa de baschet masculin Phoenix a câştigat categoric, scor 80-47 (41-27), în faţa formaţiei Dinamo, în primul meci din turul inaugural al „Cupei României”, disputat sâmbătă seara, la Galaţi. Partida a fost dominată de Phoenix, iar diferenţa de scor le-a permis antrenorilor gălăţeni introducerea în teren a tuturor sportivilor de pe foaia de joc.

Florin Nini, care totodată este şi preşedintele clubului, spune că deşi echipa sa este una mult schimbată, jucătorii au reuşit să formeze un grup competiţional. „A fost un joc frumos, care a avut ritm şi spectaculozitate. Echipa este sub anumiţi parametri faţă de jucătorii de anul trecut, dar care s-a închegat foarte repede datorită caracterului lor. Vrem să mergem la Dinamo în primul rând să câştigăm, mă bucur că am reuşit să pun în teren toată echipa, au marcat şi tinerii. Este o echipă care poate creşte, avem gălăţenii pe care îi putem forma”, a declarat Nini.

Având în vedere situaţia financiară în urma rectificărilor bugetare de săptămâna trecută, Nini a precizat că va lua o decizie abia după revenirea de la Bucureşti, cu privire la viitorul echipei. „Contează ce decizie vom lua (n.r. - în cadrul conducerii clubului) după returul de la Dinamo. În acest moment, din păcate, decizia nu poate fi una bună, pentru că sunt calcule matematice. Meciul cu Dinamo îl vom juca 100 la sută, pe cel cu Mureş, nu vă pot spune, pentru că intrăm în campionat şi acolo sunt alte coordonate”, a completat Nini.

Cel mai bun jucător al Phoenix în meciul de sâmbătă a fost Tony Gugino (căpitanul echipei), cu 21 de puncte, 8 recuperări şi o pasă decisivă. Ceilalţi marcatori au fost: Miller 15 puncte, Melnic 10 p., White şi Pavlovici - cu câte 8 p., Rundles 7 p., Stan şi Măciucă - cu câte 4 p., Andrei  3 puncte. Au mai evoluat : Petrişor (4 pase decisive), Sabău (o recuperare) şi Grecu.

Meciul retur se va disputa, miercuri, în deplasare.

Fetele - învinse, dar calificate în turneul final

Echipa feminină Phoenix a pierdut, la limită, scor 62-63, în faţa formaţiei CSU Alba Iulia, în partida disputată, sâmbătă, în deplasare, contând pentru faza inaugurală a „Cupei României”. În tur, gălăţencele s-au impus, scor 62-53, astfel că în urma celor două rezultate s-au calificat în turneul final al competiţiei.

Celelalte calificate la Final 8 sunt: CSM Satu Mare, SCM Timişoara şi CSBT Alexandria (singura care a câştigat cele două meciuri), ICIM Arad şi Universitatea Cluj - ambele din postura de „cea mai norocoasă pierzătoare”, Sepsi Sf. Gheorghe - calificată direct pentru că evoluează în cupele europene şi Olimpia Braşov - „echipa norocoasă”, în urma retragerii formaţiei Naţional Iaşi.

Phoenix va juca în prima etapă a Ligii Naţionale, miercuri, ora 19,00, pe teren propriu, cu Sirius Tg. Mureş.

Citit 967 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2017 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.