Etapă nefastă pentru FOTBALUL gălăţean

Etapă nefastă pentru FOTBALUL gălăţean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Etapa a şasea din campionatul Ligii a III-a a fost una neplăcută pentru echipele gălăţene, singura victorie a fost a “oţelarilor”, care s-au impus în faţa penultimei clasate, CSM Paşcani. Avântul Valea Mărului şi Sporting Lieşti, meciuri cu arbitraje controversate, iar Metalsportul, aproape de abandon. 

“Oţelarii” şi-au trecut în cont a patra victorie în campionatul Ligii a III-a, după ce au câştigat, scor 3-0 (1-0), cu formaţia CSM Paşcani, în partida disputată sâmbătă, pe teren propriu. Golurile gălăţenilor au fost marcate de Cârjan, Bahnaşu şi Stoian.

Antrenorul Damian Băncilă a utilizat următoarea formulă: Udeanu - Vasile, Gâţă, Ilie, Sevastian - Codreanu (Chiriac), Sălăgeanu (Itoafa) - Stoian, Ibeh (Muscă), Crihană (Bahnaşu) - Cârjan. Acesta a fost meciul de debut, oficial în echipa suporterilor, al nigerianului Ibeh, cel care în 2011 câştiga, alături de FC Oţelul titlul de campioană. Următorul joc pentru SC Oţelul Galaţi va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 15,00, pe terenul formaţiei gălăţene Avântul Valea Mărului.

Vălmărenii de la Avântul au evoluat în deplasare la liderul Seriei I, AFC Hărman, unde au pierdut, 0-4. Cu patru-cinci jucători indisponibili (suspendaţi şi accidentaţi), elevii lui Valentin Cramer nu au putut reuşi mai mult. Iată “unsprezecele” aliniat: Chiriţescu – Apostol, Căldăraru, Antofe, Bălan – G. Dănăilă, Iacob, Vârlan, Jurgen – A. Frunză, I. Cristian. Au mai intrat: Marin, Anastasie, Condurache şi Vasilache.

Supărare şi la Lieşti, unde gazdele de la Sportingau pierdut cu scorul de 0-2, meciul cu AFK Miercurea Ciuc. Deşi au dominat tot timpul meciului, au avut o multitudine de ocazii: Voicu bară, plus oportunităţile lui Coman, Preda, Iancu şi Munchiu, lieştenii nu au înscris. Ar fi putut să o facă în minutul 89, dar arbitrul nu a vrut să acorde un penalti clar, la Munchiu. Arbitrajul a fost ostil gălăţenilor pe tot parcursul jocului, ciucanii au deschis scorul printr-un penalti dictat de unul dintre tuşieri!

Antrenorul Ionuţ Niculcea a început în următoarea formulă: Vădeanu – Stancu, Voicu, Manea, Filimon – Lovin, Munchiu – Iancu, Mihu, Zaharia – Coman. Au mai jucat: Preda, Sprânceană, Blănaru şi Adamache.

Metalosport, la un pas de “închidere” 

Metalosport, unul dintre cluburile cu cea mai mică sumă primită la rectificarea bugetară de la începutul săptămânii trecute, doar 10.000 de lei faţă de 400.000 de lei, suma solicitată pentru o bună evoluţie în Liga a III-a, s-a văzut în situaţia de a nu mai putea organiza meciul de pe teren propriu. Programată iniţial pentru sâmbătă, de la ora 17,00, partida dintre Metalosport şi Olimpic Cetate Râşnov, contând pentru etapa a şasea a Ligii a III-a, a fost anulată, astfel că gălăţenii au pierdut la masa verde, scor 0-3.

Preşedintele clubului, Dorin Butunoiu a transmis vineri după-amiză o adresă celor de la federaţia de specialitate. ”În adresă, am anunţat că nu putem continua... Mai avem la dispoziţie o săptămână pentru ca cineva potent financiar să se implice şi să preia clubul pentru a merge mai departe. Altfel vom fi în situaţia să oprim activitatea echipei de seniori şi să mergem mai departe doar la nivel de centrul de copii şi juniori”, a declarat Butunoiu. În cazul în care nici în etapa următoare “matalurgiştii” nu se vor prezenta la meci, echipa va fi exclusă din campionat, urmând să îi fie anulate toate rezultatele, situaţie în care SC Oţelul, cu care a jucat în prima etapă, să piardă cele trei puncte câştigate pe teren. Metalosport se află pe ultimul loc, cu un singur gol marcat şi fără puncte.

Runda a şaptea programează derbiul judeţean Valea Mărului - SC Oţelul. În celelalte meciuri se va juca astfel: Bucovina Rădăuţi - Metalosport şi Cetate Râşnov - Sporting Lieşti. Din această etapă meciurile vor începe la ora 15,00.

Până atunci, miercuri, de la ora 14,30, Sporting Lieşti va juca în “Cupa României”, cu Dacia Unirea Brăila, pe terenul din Lieşti.

Citit 2411 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2017 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.