VOLEI | Performanţă remarcabilă în Supercupă. Arcada, victorie în faţa campioanei

VOLEI | Performanţă remarcabilă în Supercupă. Arcada, victorie în faţa campioanei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa gălăţeană a debutat cu dreptul în competiţiile interne de volei. Întâlnind campiona en-titre, în Supercupa României, Volei Municipal Zalău, Arcada, câştigătoarea Cupei a realizat un joc bun şi şi-a adjudecat trofeul.

Partida s-a disputat în Sala Sporturilor din Ploieşti şi s-a încheiat cu succesul gălăţenilor la scorul de 3-1 (17-25, 26-24, 26-24, 25-21). Victoria este considerată de bun augur, întrucât a fost obţinută în primul meci oficial din acest sezon. Echipa noastră a demonstrat că se află pe un drum bun, continuând evoluţiile notabile ale sezonului trecut, când a cucerit „Cupa României” şi a obţinut medaliile de bronz în campionat.

Meciul de sâmbătă seară, 30 septembrie, a fost deosebit de disputat, nici nu se putea altfel. Primul set a revenit sălăjenilor, pentru ca, în continuare, balanţa să încline în favoarea gălăţenilor. După primul set, încheiat cu scor nefavorabil, stafful tehnic a operat două schimbări care s-au dovedit a fi de efect: au intrat Despotovski şi Paşcan. Cei din Zalău au mai avut avantaj şi în setul doi (16-11 şi 20-18), dar o dată egalaţi, aceştia nu au mai putut reveni. Interesant a fost şi setul patru, care avea să fie ultimul. Iată evoluţia scorului: 5-8, 8-8, 8-12, 12-16, 15-19 şi 20-22, după care primii la potou au ajuns gălăţenii, care au cucerit preţiosul trofeu.

Arcada a început cu următorul „sextet”: Filippov, Gontariu, Spînu, Rangel, Kovacenici, Bala – Majtorovici (libero). În funcţie de necesităţile jocului, au mai fost folosiţi: Despotovski, Paşcanu, Cristudor, Suljagici şi Jeliazkov. „Echipa s-a mişcat bine, exceptând începutul de meci, cam ezitant. Apoi ne-am revenit, ne-a ieşit jocul şi am încheiat învingători. Cu siguranţă că după alte meciuri se vor îmbunătăţi relaţiile de joc, vor fi mai bine stabilite. Ne aşteaptă un sezon încărcat, cu meciuri tari în Divizia A1, dar şi în Cupa României şi competiţia continentală Cupa CEV.  Va trebui să fim permanent în priză pentru a ne îndeplini cu succes obiectivele stabilite”, ne-a declarat antrenorul secund, Marian Apostu.

Debutul în campionat va avea loc sâmbătă, când Arcada va primi replica bucureştenilor de la C.S. Municipal. În „Cupa României”, va avea meci pe 15 noiembrie (returul pe 13 decembrie), când adversară va fi Dinamo Bucureşti (din turul doi se va juca tur-retur). În „Cupa CEV”, prima confruntare va fi tocmai în decembrie, adversară fiind echipa cehă Volley Kladno. Până atunci, toată atenţia va fi îndreptată spre partidele din campionat, care va debuta sâmbătă, 7 octombrie. Arcada va juca, pe teren propriu, cu CS Municipal Bucureşti.

Citit 2098 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2017 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.