UPDATE/ Lieștiul a pierdut dramatic derbiul gălăţeano-brăilean din ”Cupa României”

UPDATE/ Lieștiul a pierdut dramatic derbiul gălăţeano-brăilean din ”Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Sporting Liești a ratat calificarea în 16-imile ”Cupei României”, după ce a pierdut la loviturile de departajare, scor 4-6 (2-2, după prelungiri), în fața formației Dacia Unirea Brăila. Sporting a avut o ocazie uriașă de a marca golul calificării, un penalti executat de Munchiu în min. 117 și apărat de portarul brăilenilor. 


Populara competiţie naţională „Cupa României” (denumită şi competiţia KO), şi-a derulat trei etape la nivel naţional, în care au jucat echipele din ligile inferioare. Iată că „sita” a cernut şi astăzi este programată etapa în care vor debuta echipele din eşalonul al doilea, alături de merituoasele calificate.

Un astfel de meci are loc pe terenul din Lieşti, unde localnicii de la Sporting vor întâlni o echipă din eşalonul secund – Dacia Unirea Brăila. Este un meci deosebit pentru lieşteni – spectatori şi jucători, care au prilejul să vadă la lucru o formaţie dintr-un eşalon superior. Întâlnirea va începe la ora 14,30. Despre această interesantă confruntare i-am abordat oe antrenorii celor două echipe, pentru a afla starea lor de spirit dar, şi pronosticurile acestora.

Dacia Unirea Brăila este o echipă cu mare tradiţie în fotbalul românesc, în mai multe sezoane bătând la porţile... promovării. În acest sezon se află pe locul 10, cu 14 puncte, rezultate din patru victorii, două egaluri şi patru înfrângeri, golaveraj 27-20 şi minus 4 la „adevăr”. Echipa probabilă pentru acest joc: Olaru (Ţicră) – Niţă, Lazăr (Ivan), Ghiocel, Stănciulescu – Roşu, Covaciu, I. Paul, C. Mihai – Pop (Dima) şi Sorin Frunză.

Antrenorul brăilenilor este Alin Pânzaru, care s-a lansat în marea performanţă la Oţelul Galaţi. Acesta ne-a declarat: „Cred că va fi un meci echilibrat, pe mulţi dintre jucători, ca şi pe antrenor, îi cunosc destul de bine. Chiar am vizionat câteva jocuri ale celor de la Sporting. Pentru ei va fi meciul anului, dorind foarte mult victoria, pentru ca în etapele superioare să poată aduce la Lieşti şi o echipă din primul eşalon. Argumentele noastre sunt o îndelungă tradiţie în Cupă, avem o echipă echilibrată, capabilă să rezolve astfel de examene. Anul trecut, de pildă, am eliminat-o pe Concordia Chiajna (1-0) şi am fost eliminaţi de CSU Craiova. Toate acestea fiind spuse, dorim un joc de calitate şi cel mai bun să învingă”.

Sporting Lieşti este fruntaşă în prima serie a Ligii a III-a. S-a aflat şi pe primele locuri (unu şi doi), iar după şase etape se clasează pe locul 5, cu 13 puncte (4 victorii, un egal şi o înfrângere; 14-7 golaveraj şi plus 4 la „adevăr”). Cum de obicei în astfel de confruntări  echipa mai mică doreşte cel mai mult victoria, este lesne de înţeles ce va fi astăzi la Lieşti, când toată suflarea vrea calificarea mai departe. Până acum, Sporting a susţinut două meciuri (în prima etapă, naţională, a stat), obţinând tot atâtea victorii: 3-1 la Sportul Chiscani (Brăila) şi 2-1 la Zimbrul Slobozia Conachi (Galaţi). Ca şi prietenul lui, Alin Pânzaru, şi Ionuţ Niculcea speră într-un joc de calitate spre satisfacţia spectatorilor lieşteni.

„Este un meci deosebit de interesant şi important pentru noi, oferind prilejul lieştenilor să vadă la lucru o echipă din „B”. Sperăm să fie un joc frumos, fără durităţi, iar echipa mai bună să meargă mai departe. Sperăm să fim noi aceia”.

Tehnicianul lieştean intenţionează să trimită pe teren următorul „unsprezece” probabil: Vădeanu – Stancu, Voicu, Manea, Filimon – Lovin, Munchiu (Sprânceană) – Iancu (Preda), Mihu, Zaharia (Adamache) – Ionuţ Constantinescu (Coman).

Citit 2047 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 08:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.