Gălăţeanca Mihaela Ilie, un succes european

Gălăţeanca Mihaela Ilie, un succes european
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Halterofila Mihaela Ilie (15 ani) este triplă campioană europeană, titluri obţinute săptămâna trecută la Pristina (Kosovo), şi totodată, deţinătoarea recordului la „aruncat”, cu 99 de kg. Mihaela Ilie, născută în localitatea Cuza Vodă, a fost descoperită în urmă cu patru ani de către antrenorul Costel Dimofte, la o selecţie ce avea loc în şcoli, când era elevă la Şcoala Nr. 24 din Galaţi. „Am fost selectaţi mai mulţi copii, care apoi am făcut parte din Programul „Pierre de Coubertin”. În acest program mi-a mers foarte bine şi am decis să rămân la haltere. Chiar dacă pare un sport masculin, mie îmi place. Odată ce te-ai obişnuit începe să îţi pară foarte drăguţ şi distractiv”, îşi aminteşte tânăra campioană.

Primele „europene”, un succes emoţionant

Pentru sportiva legitimată la CS Şcolar şi CS Universitatea, Campionatul European de la Pristina a fost prima competiţie de anvergură, iar emoţiile trăite pe podiumul de concurs au fost la fel cu cele de pe podiumul de premiere. „Îmi venea să plâng de bucurie, dar m-am abţinut. Nu voiam să stric poza”, a spus amuzată halterofila.

Mihaela Ilie a doborât recordul european al probei de „aruncare”, cu o reuşită de 99 de kg, dar şi-a dorit să îl câştige şi pe cel la total, unde a încercat să „arunce” 102 kg, la categoria 58 kg.

În acest moment, cel mai mare vis al Mihaelei este să participe anul viitor la Jocurile Olimpice de tineret, din Argentina, dar până atunci mai sunt de ridicat zeci de tone de greutăţi.

În perioadele precompetiţionale, halterofilele fac aproximativ 500 de ridicări pe săptămână, iar în celelalte perioade ale anului pot ajunge chiar şi la 700 de ridicări, care acumulează zeci de tone de greutăţi ridicate pentru o zi de concurs reuşită.

Cele mai importante rezultate de până la „europene” ale Mihaelei Ilie au fost titlurile de campioană naţională la Under 20, de la Bascov (din martie), respectiv, la „naţionalele” de juniori Under 13 şi Under 15 de la Botoşani.  

Mihaela este foarte încrezătoare în forţa sa şi spune că şi peste cinci ani se vede în sala de antremanente, ba mai mult, ia în considerare şi o carieră în domeniul antrenoratului, avându-i ca modele pe cei doi tehnicieni ai clubului, Costel Dimofte şi Mariana Bălan.

Altfel, la finalul acestei luni va avea loc finala Campionatului Naţional de juniori I (Under 20), la Bascov.

Citit 2583 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.