Baschetbaliștii de la Phoenix, victorie în startul Ligii Naționale
Foto: Cameron Rundles, în acțiune

Baschetbaliștii de la Phoenix, victorie în startul Ligii Naționale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix a câștigat, scor 87-81 (41-44), în fața formației BC Mureș Tg. Mureș, într-un meci contând pentru prima etapă a sezonului regulat al Ligii Naționale, disputat duminică seara, la Galați.

Oaspeții au deschis scorul, reușind să se mențină la conducere mare parte din primul sfert, gălățenii au egalat abia în minutul 9, printr-un coș de la distanță marcat de Rundles. Mureșenii s-au mai desprins o dată, au ajuns chiar la zece puncte distanță (41-31, min 17), ca apoi gazdele să recupereze și să se apropie periculos de ei. Și sfertul al treilea a aparținut mureșenilor, cu o prestație ofensivă de excepție a lui Mitchell. Phoenix a restabilit egalitatea în minutul 28 (scor 62-62), ca apoi să continue o cursă de urmărire, cu răsturnări de scor frecvente. În ultimul sfert au fost nu mai puțin de cinci egalități (din cele 12 ale partidei), gălățenii reușind să preia conducerea cu 93 de secunde înainte de final, prin reușita lui Rundles, pentru 80-78, acesta a dat dovadă de multă inspirație în momentele critice, reușind să aducă încă cinci puncte importante pentru victoria celor de la Phoenix.

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Marko Pavlovici, care a reușit primul său ”double-double” din acest sezon, cu 21 de puncte, 15 recuperări și 3 pase decisive. Ceilalți realizatori ai echipei gălățene au fost: Rundles, cu 25 puncte, 2 recuperări și 3 ”assists”; Miller 13 p., 4 a.; White 12 p.; Gugino 11 p., 4 r., 1 as. și Petrișor 5 puncte, 2 recuperări și 4 assists. Au mai evoluat Andrei și Măciucă.

 

Următorul meci se va disputa sâmbătă, 14 octombrie, la Galați, cu formația Politehnica Iași.   

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.