UPDATE | Speranțe gălățene pentru JO de la Tokyo! A CÂŞTIGAT AURUL și alte două medalii la EUROPENELE de tineret, pregătind Mondialul de seniori

UPDATE | Speranțe gălățene pentru JO de la Tokyo! A CÂŞTIGAT AURUL și alte două medalii la EUROPENELE de tineret, pregătind Mondialul de seniori
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Imediat după terminarea concursului, gândurile ambiţioasei Elena Andrieş erau deja îndreptate spre următoarea competiţie. "Sunt foarte mulţumită, pentru mine aceste medalii înseamnă mult, dar dorinţa mea cea mare este să iau medalii la Mondiale", ne-a declarat proaspăta campioană europeană de tineret. Următoarea sa competiţie majoră va fi Campionatul Mondial de seniori, care va avea loc la Anaheim (SUA) începând din 28 noiembrie.


Gălățeanca Elena Ramona Andrieș, legitimată la CS Universitatea Galați, a devenit, luni seara, campioană europeană de tineret (sportivi până în 23 de ani), competiție de haltere ce se desfășoară la Durres (Albania) şi la care a mai obţinut o medalie de argint şi una de bronz.

Andrieș a început concursul excelent, obținând medalia de aur la stilul ”smuls”, cu 87 kg ridicate la ultima încercare, după ce reuşise cu bara încărcată la 82 şi apoi la 85 de kilograme, de fiecare data cu un  plus de 2 kg faţă de principalele adversare, rusoaicele Svetlana Ershova (argint cu 85 kg) și Irina Baimulkina (83 kg). Apoi, la aruncat, gălățenca a obținut bronzul, cu 103 kg, devansată de Ershova (106 kg) și Baimulkina (103 kg), ratând de puţin la ultima încercare, cu 106 kg, ce i-ar fi adus aurul. La total, Ershova a ocupat primul loc (191 kg), urmată de Andrieș (190 kg) și Baimulkina (186 kg). Bilanțul României este, după două zile, de patru medalii de aur, trei de argint și două de bronz.

Marți, 17 octombrie, va intra în concurs și cel de-al doilea sportiv al clubului gălățean, Constantin Carp (categoria 69 kg), la juniori.

De remarcat că Elena Andrieş a obţinut aceste performanţe concurând la categoria de greutate 53 kg, superioara celei de "bază" (49 kg) şi unde adversarele sunt mult mai puternice, aspect care amplifică speranţele într-o participare la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, obiectivul sportivei pe termen lung.

Andrieş a fost asistată de antrenorul Costel Dimofte, care o pregăteşte la CSU împreună cu Mariana Toma şi care o îndruma spre sala de haltere în urmă cu mulţi ani după ce o văzuse cârând două găleţi de apă pe o uliţă din comuna brăileană Tudor Vladimirescu. A avut trei ani şi jumătate de pauză, perioadă în care renunţase la sportul de performanţă, antrenorul Dimofte convingând-o în vara anului trecut să-şi reia antrenamentele.

Performanţa Elenei Andrieş a fost precedată, luna trecută, la ”Europenele” de la Prishtina (Kosovo) pentru juniori Under 15 și Under 17, de alte succes ale sportivilor gălățeni, care au obținut 22 de medalii, dintre care 9 de aur, 6 de argint, 7 de bronz.

Citit 1750 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2017 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.