Halep, grupă uşoară la Singapore
Foto: foto twitter wta

Halep, grupă uşoară la Singapore
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urma tragerii la sorţi de vineri, jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost repartizată în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore (WTA Finals), alături de ucraineanca Elina Svitolina (locul 4), de daneza Caroline Wozniacki (locul 6) şi de Caroline Garcia (Franţa, locul 8).

În Grupa Albă, iberica Garbine Muguruza (locul 2 WTA) se află alături de Karoline Pliskova (Cehia, locul 3), Venus Williams (SUA, locul 5) şi Jelena Ostapenko (Letonia, locul 7).

Simona Halep este singura jucătoare calificată la toate cele patru ediţii ale competiţiei, de când aceasta se desfăşoară în Singapore.

Chiar dacă la capitolul directe Halep o conduce pe Svitolina cu 3-2, Elina a spulberat-o în acest an în semifinale la Toronto (6-1, 6-1) şi i-a furat titlul la Roma (4-6, 7-5, 6-1, în finală). Halep s-a revanşat la Roland Garros, acolo unde, în sferturi, a revenit de la 4-6, 1-5 şi s-a impus cu 6-0 în decisiv. Primele două întâlniri au avut loc în 2013 şi 2014 și au fost adjudecate de româncă.

Caroline Wozniacki o conduce cu 3-2 pe Halep la ”directe”, dar pe hard Simona este cea care se află în avantaj (2-1).

În cazul Carolinei Garcia, Simona a trecut de sportiva din Franţa în primele două meciuri, suferind recent o înfrângere, însă. În finala de la Beijing, Garcia a triumfat, la capătul unui meci în care românca a recunoscut că nu s-a putut concentra: venea la o zi după obţinerea locului unu mondial.

Turneul va avea loc în perioada 22-29 octombrie şi poate fi urmărit la DigiSport, primul meci fiind programat, duminică, la ora 12,00.

Citit 1176 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2017 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.