Succes uriaş în faţa unei echipe de top. CSU Danubius a ”spart” podiumul
Foto: Sonia Baciu

Succes uriaş în faţa unei echipe de top. CSU Danubius a ”spart” podiumul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O victorie uriaşă au repurtat fetele de la CSU Danubius, în runda a şasea a Ligii Naţionale de handbal. Valoarea succesului este amplificat şi de faptul că adversara este o echipă de podium - Corona Braşov, locul al treilea. CSU Danubius s-a impus, scor 22-19, într-un meci pe care l-a controlat aproape în totalitate.

Venită cu gânduri mari la Galaţi, însoţită şi de o galerie consistentă, gruparea braşoveană a fost, însă, nevoită să se recunoască învinsă. Într-adevăr, elevele antrenorului Valeriu Costea au făcut un meci mare, nelăsându-le nicio speranţă adversarelor, pe care le-au dominat la toate capitolele: determinare, eficacitate şi putere de luptă, în condiţiile în care gălăţencele au avut permanent probleme cu această echipă de frunte a handbalului românesc, în confruntările anterioare.

Cu excepţia câtorva minute din startul partidei, "studentele" au condus meciul, uneori chiar şi la o diferenţă de şase goluri, pentru ca la final tabela să arate scorul de 22-19. Evoluţia scorului demonstrează diferenţa de atitudine a celor două combatante: 2-1, 2-4, în această perioadă gălăţencele reuşind o serie de şase goluri consecutive, până la 8-4. Echilibrul a mai fost consemnat de două ori, în minutul 27, scor 9-9, respectiv în min. 33, scor 13-13. În rest, scorul a curs numai în favoarea echipei gălăţene, 9-5, 11-9, apoi de la 13-13 tabela a urcat la 18-13, pe parcursul a 10 minute. Cel mai mare ecart s-a consemnat în min. 52, scor 21-15.

"Ne-am dorit victoria, am vrut să jucăm foarte bine şi ne bucurăm că am obţinut cele trei puncte. Fiecare dintre noi, de la jucător până la staff, a luptat pentru această victorie. Sper să intrăm pe o linie ascendentă şi să obţinem victorii şi în etapele următoare", a declarat Elena Şerban.

Echipa învingătoare aliniată sâmbătă în Sala "Dunărea": Elena Şerban, Emilia Anghel, Roxana Caragea - Cristina Marcu, Daciana Balaban 5 goluri, Cristina Clisu 3, Denisa Şelever, Nicoleta Safta 4, Alla Şeiko 1, Andreea Mihart 1, Andreea Taivan, Iulia Artean Stroia 1, Dajana Jovanoska 1, Elena Livrinikj 4, Tamara Bokarici 2, Andreea Beleska - cea mai recentă achiziţie.

În etapa viitoare, intermediară, gălăţencele vor evolua, în deplasare, joi, la SCM Craiova, urmând ca în weekend să joace, acasă, cu formaţia CSM Bistriţa.

Citit 2515 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2017 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.